Svijet

Rusija uvodi Crnoj Gori prehrambeni embargo?

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev naložio je danas da se razmotri pitanje proširenja spiska zemalja kojima će biti uvedene ruske kontrasankcije.
Rusija uvodi Crnoj Gori prehrambeni embargo?
Portal AnalitikaIzvor

On je izjavio da vlada može da se obrati predsjedniku države Vladimiru Putinu sa zahtjevom da proširi spisak zemalja kojima se uvodi prehrambeni embargo, prenose ruski mediji.

Prema njegovim riječima, to može da pogodi nekoliko zemalja koje su podržale sankcije protiv Rusije, ali kojima nisu uvedene ruske kontrasankcije.

Prošle sedmice se šest zemalja Evrope - Crna Gora, Albanija, Island, Lihtenštajn, Norveška i Ukrajina - pridružilo produžetku sankcija EU protiv Rusije.

Pres sekretar šefa države Dmitrij Peskov, izrazio je uvjerenje da će predsjednik Rusije podržati predlog premijera Medvedeva za proširenje spiska zemalja kojima će biti uveden prehrambeni embargo.

"Mogu sa velikom sigurnošću da pretpostavim da je ovdje osnovni princip - princip reciprociteta", rekao je Peskov novinarima odgovarajući na pitanje da li će šef države podržati zahtjev vlade o proširenju spiska zemalja na koje će odnositi uzvratne mjere.

Izvor: Tanjug

Foto: novosti.rs

Portal Analitika