Društvo

Evropska radiodifuzna unija osudila napad na Vojvodića

Evropska radiodifuzna unija (EBU) zabrinuta je zbog nedavnog napada na generalnog direktora RTCG, na čijem je službenom automobilu bila zasječena spona kod prednjeg desnog točka.
Evropska radiodifuzna unija osudila napad na Vojvodića
Portal AnalitikaIzvor

"Prema RTCG, Vojvodićevo auto je namjerno oštećeno od strane nepoznatih počinilaca. To navodi da je sabotaža kulminacija pritiska pod kojim je generalni direktor Javnog servisa i menadžment RTCG", navodi se u saopštenju. Kako su istakli, slučaj je procesuiran nadležnima, a RTCG još uvijek čeka na analizu ekspreata iz forenzičkog centra u Danilovgradu.

"EBU poziva sve relevantne institucije da blagovremeno i pravilno istraže slučaj, koji je prijetnja slobodi medija", saopšteno je.

Generalna direktorka te organizacije, Ingrid Deltenr, kazala je da su pokušaji da se utiša Javni servis protiv slobode medija i govora, te da prijete demokratiji.

"Kao profesionalno udruženje, koje ima 73 članice iz 56 zemalja, EBU je posvećena evropskim demokratskim vrijednostima - među kojima je i nezavisnost. Svaki napad protiv te vrijednosti je nedopustiv", rekla je.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika