Politika

SDP: Nije istina da je Krivokapić trebao da postane lider opozicije

Socijaldemokratska partija reagovala je povodom navoda objavljenih u današnjoj Pobjedi, u kojima stoji da se šef Delegacije Evropske unije u Podgorici Mitja Drobnič raspitivao oko mogućnosti da lider SDP-a Ranko Krivokapić postane lider opozicije. SDP je istakao da navodi iz današnjeg Pobjedinog teksta nijesu istiniti.
SDP: Nije istina da je Krivokapić trebao da postane lider opozicije
Portal AnalitikaIzvor

- Navodi iz današnjeg teksta sa naslovom „Drobnič pitao opoziciju je li Krivokapić prihvatljiv kao lider“ koji je objavljen u Pobjedi i u kojem se pominje predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić nijesu istiniti – navodi se u reagovanju Medijskog pula SDP-a dostavljenom Portalu Analitika.

U tekstu Pobjede koji je prenio Poral Analitika navodi se da se Šef Delegacije Evropske unije u Podgorici Mitja Drobnič u junu tokom sastanaka sa dijelom lidera Demokratskog fronta raspitivao o prekompoziciji političke scene u Crnoj Gori i mogućnosti da lider SDP-a Ranko Krivokapić, nakon razlaza sa DPS-om, postane lider opozicije.

Političkim angažovanjem predstavnika Evropske komisije bavio se i slovenački list Delo u svom jučerašnjem izdanju objavljujući informaciju da se Mitja Drobnič našao na udaru tabloida biskih vlastima zbog svoje podrške opoziciji.

U tekstu pod nazivom ,,Šef Delegacije EU na udaru tabloida“ autora Roka Kajzera navodi se da se Drobnič našao ,,na udaru tabloida bliskih vlastima zbog svog javnog političkog djelovanja“.

List tvrdi i da je crnogorski premijer Milo Đukanović zbog takvog angažmana Drobniča zatražio čak i njegovu smjenu, ali da je to odbijeno od strane zvaničnika u Briselu.

- Po našim informacijama, medijski udari na Drobniča su posljedica javne naklonjenosti dijelu opozicije, što je izazvalo nezadovoljstvo slovenačkog ministarstva vanjskih poslova kao i Drobničevih šefova u EU - navodi se u tekstu slovenačkog Dela.

Portal Analitika