Politika

Knežević: Poziv Lekiću, Daniloviću i Bečiću da se pridruže protestima

Predsjednik DNP-a Milan Knežević uručio je u Pljevljima 100 novih članskih karata nastavljajući dogovorene aktivnosti utvrđene na Predsjedništvu, saopšteno je iz pomenute partije.
Knežević: Poziv Lekiću, Daniloviću i Bečiću da se pridruže protestima
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Na svečanoj sjednici opštinskog odbora, između ostalih prisustvovali su predsjednik političkog Savjeta i član Predsjedništva DF-a Predrag Bulatović, poslanik i predsjednik OO DNP – Pljevlja Vladislav Bojović, odbornik u pljevaljskom parlamentu Bojan Krvavac.

„ Poštovani članovi DNP-a, dozvolite da vam se najiskrenije zahvalim na večerašnjem prisustvu i potvrdi da naša stranka svakodnevno bilježi trend rasta u svim crnogorskim gradovima. Predstavlja mi izuzetno zadovoljstvo što se u akciju dodjele novih članskih karata uključuju ljudi različite životne dobi, koji su u našem Programu prepoznali istinske demokratske vrijednosti za koje se vrijedi boriti“, kazao je tom prilikom Knežević.

On je rekao da će se aktivnost dodjele novih članskih karata nastaviti tokom avgusta i u drugim crnogorskim gradovima „kako bi u septembru, kao jedna od članica DF-a, učinili sve da demokratski protesti zakazani za 27. septembar rezultiraju formiranjem prelazne Vlade odnosno stvaranjem uslova za održavanje fer i demokratskih izbora“.

„Protesti koje ćemo organizovati u septembru su naša društveno politička obaveza i jedini odgovor na neizdrživo socio ekonomsko stanje u kojem se nalazi Crna Gora. Zbog toga ih niko ne može tumačiti kao aktivnost usmjerenu protiv opozicije, već naprotiv, kao poziv da zajednički doprinesemo demokratskoj tranziciji koja bi bila u interesu svih crnogorskih gradjana. Protesti nisu privatno vlasništvo DF-a, i u Proglasu koji smo usvojili 13. jula u Beranama, pozvali smo sve slobodoljubive subjekte našeg društva da nam se pridruže. DNP je partija koja je nastala na konceptu opozicionog objedinjavanja i pozdraviće svaku aktivnost koja ide u pravcu širenja demokratske sinergije pred održavanje protesta. Zato poslednje najave Srđana Milića o priključenju DF-u, i neformalni kontakti koje održava sa pojedinim funkcionerima DF-a, doživljavamo kao pozitivan čin njegovog političkog sazrijevanja, i bez obzira na ne postojanje bilo kakve komunikacije između nas dvojice, spreman sam da mu poželim dobrodošlicu u DF, jer je to u opozicionom interesu“, objasnio je predsjednik DNP-a.

On smatra da uprkos programskim razlikama i nedavnim medijskim trvenjima, se mora uputiti poziv i Miodragu Lekiću, Goranu Daniloviću i Aleksi Bečiću, koji predstavljaju značajan dio opozicionog biračkog tijela.

„Po mom mišljenju su opoziciono određeni prema DPS-u i treba da zajedno sa nama uzmu učešće u organizaciji protesta. Vjerujem da u ovim danima izazova, javni dijalog može dovesti makar do minimuma opozicione saglasnosti kako bi zajedno sa građanima koji nas podržavaju učestvovali u demokratskom osvajanju slobode, jer Sloboda traži ljude.“, zaključio je Knežević.

Portal Analitika