Društvo

Naša posla: Prokišnjava krov nove zgrade Zavoda za hidrometeorologiju

Vlada Crne Gore objavila je informaciju u kojoj se konstatuje da prokišnjava krov, relativno nove zgrade, u kojoj su smješteni Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju, Agencija za zaštitu životne sredine i Direkcija za saobraćaj. U pitanju je staklena zgrada, koja je nakon useljenja, tretirana kao tehnološko čudo za podgoričke prilike.
Naša posla: Prokišnjava krov nove zgrade Zavoda za hidrometeorologiju
Portal AnalitikaIzvor

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju obratio se Ministarstvu održivog razvoja i  turizma dopisom sa zahtjevom da Vlada Crne Gore dodijeli nedostajuća sredstva iz budžetske rezerve za sanaciju krova i adaptaciju prostorija zgrade u kojoj je Zavod smješten, a koje koriste Agencija za zaštitu životne sredine i Direkcija za saobraćaj u Ulici ,,IV Proleterske" broj 19 u Podgorici.

Uz pomenuti  zahtjev dostavljen je i Elaborat procjene visine sredstava potrebnih za sanaciju ravnog krova i adaptaciju prostonja zgrade državnih agencija.

Pomenutim dopisom skrenuta je pažnja da zgrada duži vremenski period "ima oštećenja zbog prodiranja vode u unutrašnjost". Takodje, navedeno je i da se u svrhu ocjene potrebnih sredstava za sanaciju krova i adaptaciju prostorija zgrade, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju obratio sa zahtjevom za procjenu visine sredstava Direkciji javnih radova, koja je nakon izlaska na lice mjesta izradila Elaborat o procjeni potrebnih sredstava za sanaciju ravnog krova i adaptaciju prostorija zgrade Državnih agencija u Podgorici. Na osnovu predmjera i predračuna radova, utvrđena je ukupna vrijednost procijenjenih radova, u zavisnosti od varijante rješenja sanacije i adptacije, u iznosu od 122.000 eura do 134.000 eura, konstatuje se u informaciji.

 U pitanju je neobična staklena zgrada, koja je nakon useljenja, tretirana kao tehnološko čudo za podgoričke prilike.U vladinoj informaciji nije navedeno ko je bio neslavni izvođač radova i da li će snositi odgovornost za svoj loše obavljeni posao.

P.Z.
 

Portal Analitika