Svijet

Hrišćani žele da podižu "antigej" bilborde u Americi

Par koji pripada hrišćanskoj protestantskoj grupi menonita u Ajovi odbili su da u svojoj sali za vjenčanja organizuju svadbu za istopolni par i postali poznati širom Amerike. Oni sada planiraju da svoj protest protiv gej brakova prenesu na viši nivo.
Hrišćani žele da podižu "antigej" bilborde u Americi
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ričard i Beti Odgard pokrenuli su fondaciju pod nazivom “Ministarstvo za originalni Božji dizajn” čiji je cilj da “promoviše hrišćanska učenja, pouke iz Biblije i prirodne zakone kako ih je Bog zamislio”.

U ime tog ministarstva, Odgardovi planiraju da podignu 1.000 antigej bilborda širom SAD od kojih je prvi navodno već postavljen prošlog mjeseca u Oklahomi, a za to prikupljaju sredstva preko FundMe sajta. Do sad su doduše prikupili samo 153 dolara.

“Nadamo se da će prolazeći pored bilborda ljudi doživjeti prosvjetljenje u privatnosti svog automobila. Imaće vremena da razmisle o tome bez uplitanja drugih ljudi”, rekla je Beti Odgard za stanicu Local 5.

“Za nas je brak svetinja i važna sveta tajna, ali je tokom godina njen značaj umanjen”.

Na bilbordu na priloženoj slici piše: "Brak = jedan muškarac + jedna žena. Molim vas... treba mi vaša pomoć oko toga! U potpisu: Bog".

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika