Fudbal

Bartomeu i Rosel u zatvoru?

Đozep Bartomeu i Sandro Rosel, čelnici Barselone na najvišim pozicijama u klubu prilikom transfera Brazilca Nejmara prije dva ljeta, mogli bi zbog nelegalnog transfera da završe u zatvoru.
Bartomeu i Rosel u zatvoru?
Portal AnalitikaIzvor

To je juče, kao udarnu vijest, objavila madridska Marka. List se pozvao na izvore u tužilaštvu, koje želi da gradi novi slučaj istrage Nejmarovog transfera. Po novom zakonu, koji je na snazi od juna, za ovakva krivična djela odgovorni su čelnici organizacija a ne same organizacije, tako da Barseloni ne prijeti kazna ili bilo kakva sankcija.

Bartomeu i Rosel biće optuženi da su u procesu transfera Brazilca iz Santosa utajili čak 9,1 miliona eura, koje je Barselona morala platiti. Slučaj je već jednom bio pred državnim sudom, a sada će biti otvoren u lokalnom sudu u Barseloni.

Bartomeu je ostvario veliku pobjedu na klupskim izborima krajem prošlog mjeseca, kada je dobio još jedan mandat da bude predsjednik kluba. Barselona je pod njegovim vođstvom stigla do titula u Španiji i osvojene Lige šampiona, prve nakon četiri godine. Iz kluba juče niko nije želio da komentariše navode Marke. Ukoliko eventualna istraga dokaže krivicu, čelnicima prijete višegodišnje zatvorske kazne.

Portal Analitika