Fudbal

WU19: Poraz od Slovakinja

Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 6:0 od selekcije Slovačke u drugom kolu UEFA razvojnog turnira koji se održava u Srbiji.
WU19: Poraz od Slovakinja
Portal AnalitikaIzvor

Naša selekcija nije uspjela da bolje parira izuzetno uigranoj i jakoj selekciji Slovačke koja je u oba kola upisala ubjedljive pobjede. "Crvene" su tokom susreta uspijevale da se ravnopravno nose sa odličnim rivalom, da stvore nekoliko prilika koje nisu uspjele da pretvore u pogodak.

Slovakinje su stekle dva gola prednosti u uvodnih deset minuta susreta - Monika Havranova pogodila je mrežu našeg tima u četvrtom i desetom minutu. U finišu prvog dijela Klaudija Fabova dva puta se upisala u strijelce, da bi sa dva pogotka Marija Mikolajeva u 44. i 80. minutu postavila konačan rezultat susreta.

- Slovačka je pokazala da je najkvalitetnija reprezentacija na turniru i upisala je ubjedljive pobjede u prva dva kola. Već nakon deset minuta imali su dva gola prednosti, da bi smo u narednih pola sata igre uspjeli da uspostavimo ravnotežu i pariramo izuzetnom protivniku. Ipak, Slovakinje su u samom finišu prvog dijela pokazale koliko su jake i još tri puta su pogodile našu mrežu. U drugom poluvremenu imali smo dvije odlične šanse koje nažalost nismo uspjeli da iskoristimo. Sve djevojke, osim Marije Knežević koja je zaradila manju povredu u prvom susretu, dobile su priliku da igraju. Imamo dan pauze, koji ćemo iskoristit da se odmorimo i pripremimo za posljednji duel sa domaćinom turnira. Vjerujemo da na tom susretu možemo da pružimo dobru igru, da još više uigramo ekipu, pošto je rezultat na razvojnom turniru u drugom planu, rekao je selektor Hadžiosmanović.

Posljednji meč na turniru naše djevojke igraju u utorak sa selekcijom Srbije od 11.00 časova.

Slovačka - Crna Gora 6:0

Stara Pazova - Trening kamp FSS.

Strijelci
1:0 - Havranova 4'
2:0 - Havranova 10'
3:0 - Fabova 37'
4:0 - Fabova 42'
5:0 - Mikolajeva 44'
6:0 - Mikolajeva 80'

Slovačka: Patricija Čudekova, Viktorija Čerlova, Terezija Kulova, Martina Šurovska, Klaudija Fabova, Aleksandra Tohova, Tamara Gmiterova, Mihaela Molovska, Marija Mikolajeva, Monika Havranova, Veronika Slukova. Igrale su još: Veronika Matiuškova, Viktorija Polakova, Anamarija Ruhačova, Viktorija Galarovčova, Mihaela Mazurova.

Crna Gora: Ines Obradović, Nina Vujičić (Tina Begović), Ana Trutić, Milica Drljević (Milica Pavićević), Tamara Bojat, Dijana Miljanić, Milica Varajić, Nikolina Srbljanović (Miljana Rondović), Olivera Knežević (Helena Božić), Anđela Goločevac (Martina Pavićević), Nikolina Mićunović (Maja Mićunović).

Portal Analitika