Društvo

Stotinu požara za dva dana: Lokalizovan požar na Dajbabskoj gori

Tokom prva dva dana u avgustu vatrogasne ekipe Službe zaštite Glavnog grada su ugasile blizu 100 požara na teritoriji Podgorice, dok su samo u julu ugasile 918 požara. Na Dajbabskoj gori, ispod Tornja EKIP-a, gori šuma i nisko rastinje. Novinar RTCG uslikao je gusti dim koji se širi Zabjelom. Posljednja vijest je da je pomenuti požar lokalizovan.
Stotinu požara za dva dana: Lokalizovan požar na Dajbabskoj gori
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz ove Službe, zbog velikog povećanja broja požara pripadnici Službe zaštite rade danonoćno na njihovoj lokalizaciji i likvidaciji, a često se vrši mobilizacija kojoj se i pored velike iscrpljenosti uredno odazivaju svi pozvani.

"Uzimajući u obzir činjenicu da tropske vrućine, koje već duže vrijeme traju u Podgorici, u velikoj mjeri povećavaju opasnost od izbijanja požara i pospješuju njihovo širenje, apelujemo na građane glavnog grada da budu pažljivi sa rukovanjem vatrom na otvorenom prostoru, kako ne bi slučajno izazvali požar koji vrlo često zna da izmakne kontroli i da zahtijeva brzu i efikasnu reakciju naših vatrogasnih ekipa", saopštili su iz ove Službe.

U Službi zaštite Glavnog grada apeluju na građane koji žive u prigradskim naseljima i na ruralnom području Podgorice da prilikom izbijanja požara pruže pomoć vatrogascima u gašenju.

"Na taj način će zajedno sa pripadnicima Službe zaštite lakše i efikasnije lokalizovati požare i smanjiti veće materijalne štete", poručili su u toj Službi.

foto: rtcg.me

Portal Analitika