Abiznis

MA za tri dana prevezao rekordnih 11,5 hiljada putnika

Crnogorska avio-kompanija Montengro Airlines (MA) odlično je započela avgust, pa je za vikend sa šest aviona prevezla rekordnih osam hiljada putnika.
MA za tri dana prevezao rekordnih 11,5 hiljada putnika
Portal AnalitikaIzvor

“U subotu smo prevezli 3.892 a u nedjelju 4.095 putnika. Kada se tome doda 3.489 putnika koje smo prevezli u petak, koji je uz vikend najfrekventniji dan u sedmici, dobije se podatak da smo za tri posljednja dana prethodne sedmice sa šest aviona prevezli gotovo 11,5 hiljada putnika, uz prosječnu popunjenost kabine od 95 odsto”, kazao je Živko Banjević, izvršni direktor nacionalne avio kompanije.

Direktor Montengro Airlinesa očekuje pune avione tokom čitavog avgusta.

“Mi očekujemo da će se taj trend popunjenosti zadržati tokom ovog mjeseca”, rekao je Banjević.

Za nacionalnog avio prevoznika i prethodni mjeseci su bili uspješni.

“I u julu ove godine, kao i prethodnih mjeseci, nastavio se pozitivan trend rasta broja putnika u sve tri kategorije saobraćaja, redovnom, čarter i code share. Tako smo u julu prevezli hiljadu putnika više nego istog mjeseca prošle. Za prvih sedam mjeseci ove godine prevezli smo oko 320 hiljada putnika, ili četiri odsto više nego u istom periodu prošle godine. To znači da je kompanija uspješno nadomjestila očekivani pad broja putnika sa ruskog tržišta, i to jačanjem saobraćaja prije svega ka Beogradu i zapadnoevropskim destinacijama.”, istakao je Banjević.

 

Portal Analitika