Kultura

Filmski festival Herceg Novi: "Otok ljubavi" i "Ti mene nosiš" na Kanli kuli

Treći dan XXIX Filmskog festivala u Herceg Novom počeće na Kanli kuli u 21 čas projekcijom filma "Otok ljubavi" u režiji Jasmile Žbanić, iz selekcije dugometražnog igranog filma.
Filmski festival Herceg Novi: "Otok ljubavi" i "Ti mene nosiš" na Kanli kuli
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o hrvatsko-francusko-njemačkoj koprodukciji u kojoj, pored ostalih, igraju: Arijane Labed, Ermin Bravo i Ada Kondesku.

U istom amfiteatru kasnije će biti prikazana jedna o crnogorskih koprodukcija. Film "Ti mene nosiš" režirala je Ivona Juka, uloge tumače Lana Barić, Vojislav Brajović i Nataša Janjić, a produkciju su bile uključene još Hrvatska, Slovenija i Srbija.

Selekcija dokumentarnog programa prikazuje se na Trgu Mića Pavlovića od 22 časa. Večeras su na programu "Svaki dan svaki dan" (režija Rem Karsli), "Iščekivanje" (režija Boja Harizanova), "Odlazak kući" (režija Džaješ Ahargekar), "Radost čitanja" (režija Dominik Telemak), "Ples sa stilom" (režija Ksander de Bur), "Kradljivac zvuka" (Aditja Kapur), "Moj život kao kosmonauta" (režija Katre Hav), "Sido - film o čovjeku koji živi za film" (režija Tamara Kotevska) i "Zima" (režija Kristina Piči).

Istovremeno u atrijumu Kuće Iva Andrića biće priređene projekcije studentskih ostvarenja za koju su odobrano "Karma" Vladimira Mitevskog (FDU Skoplje), "Čud" Nemanje Mladenovića (AU Beograd), "Žurka je večeras" Katarine Mutić (FDU Beograd) i "Cislag" Arona Horvata (AGRFT Ljubljana).

U selekciji festivalskih pobjednika na tvrđavi Forte mare od 22 časa biće predstavljen novi film Nanija Moretija "Moja majka" u kome igraju Margerita Baj, Džon Torturo i Đulija Lazarini.

Portal Analitika