Kultura

ESPRESSIVO: "Najbolji najboljima" na Cetinju

Studenti Muzičke akademije sa Cetinja prirediće večerast koncert "Najbolji najboljima" u sali Ministarstva kulture od 21 čas, u okviru festivala Espressivo.
ESPRESSIVO: "Najbolji najboljima" na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u najavi, zajedničkom inicijativom direkcije festivala studenata i profesora Muzičke akademije osmišljen je sjajan program koji će u najboljem svijetlu predstaviti crnogorski muzički podmladak. Učesnici koncerta su najbolji među najboljima, laureati takmičenja, sjajni student i uzorne mlade kolege.

- Uporedo sa prezentacijom umjetnika čiji izraz predstavlja najviše domete savremene izvođačke prakse, festival Espressivo iz godine u godinu jača i crnogorsku scenu kroz nastupe domaćih umjetnika, ali i podmlatka. Kroz sjajne koncerte, seminare, te neposredan kontakt sa gostima i umjetnicima festivala, studenti i oni čije vrijeme tek dolazi, imaju šansu da sarađuju sa najboljima, unaprjeđujući tako svoja znanja i vještine. Takmičenje "Manja", te Ljetnja akademija sa predavačima iz cijele Evrope, osmišljene su kao snažna podrška razvoju kulture i umjetnosti među najmlađima i podizanja svijesti ukupne javnosti o pravilnom razvoju i odgoju mladih. Upravo iz ovakvog djelovanja proizašla su mnoga imena crnogorske scene. Večerašnji koncert potvrda je opravdanosti postojanja ovakve manifasticije, sa konceptom koji afirmiše ne samo kulturu, već i obrazovanje - zaključuju organizatori.

Portal Analitika