Podgorica

Ni na Morači nije kao što je nekad bilo

Plaže na Morači, na koje se nekada tražilo mjesto više, juče su bile skoro puste. Kako na plažama, tako i u kafićima i ulicama, našli su se samo oni koji su bili prinuđeni da završavaju svoje obaveze.
Ni na Morači nije kao što je nekad bilo
Portal AnalitikaIzvor

Mladen Vujović rekao je kako svakog dana ide sa drugovima na plažu Labud, a i da često naprave roštilj. - Obično na Moraču dođe nekoliko nas oko 14 sati i ostanemo do uveče. Ukoliko smo u mogućnosti i nemamo nekih obaveza, kupimo meso, donesemo roštilj i gitaru i ostanemo do kasno. Zmija se ne plašimo, a znamo da ih ima dosta - kaže Vujović. Jasmin Karaosmanović volio bi da bude na Morači kao što je nekad bilo. - Žao mi je što plaža nije posjećena kao što je to nekad bilo. Dešavalo se da bude više stotina ljudi i svi su se međusobno znali. A sada je tu nekoliko kupača koji nijesu prestali da posjećuju mjesto koje ih podsjeća na djetinjstvo. Takođe bih pozvao Podgoričane da se vrate gdje su nekada provodili čitavo ljeto - rekao je Karaosmanović.

Na ulicama glavnog grada gužve u saobraćaju nije bilo jer, kako pričaju sugrađani, svi su otišli van Podgorice. I pješaka tek poneki, na plus 40 stepeni će izaći samo ko mora. - Nijesam planirala da izlazim, ali se do prodavnice mora poći. Baš me zanima do kada će biti ovakvo vrijeme. Mislim da je toplije nego prošlih godina - kazala je Stanka Vlahović. Sugrađanin Mirko Rašović tvrdi da na osnovu slika, statusa i ostalih objava na društvenim mrežama nije ni čudo što nikoga nema na ulicama. Imam više od 2.000 prijatelja na Fejsbuku i vidim da su svi na more ili na sjever. Svima je obavezno da izbace sliku ili da se čekiraju pa gdje god da je to. - rekao je Rašović. Oni koji su odlučili da popiju piće u nekom od gradskih kafića, nijesu imali dilemu da li će to biti bašta ili zatvoreni prostor, gdje su klime bile na 18 stepeni. - Klimu smo pojačali, ali je nedjeljom pusto jer rijetko ko ostane u Podgorici. Svi su na more, tako da će posla biti vjerovatno tek večeras. U baštama nije bilo ljudi, jer im je prevruće napolje - kazao je konobar Dragan Popović. U Podgorici će danas biti malo do umjereno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, uz mogućnost kratkotrajne kiše i grmljavine. - Duvaće slab do umjeren vjetar, uglavnom južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko 25 stepena, a najviša dnevna do 37 – saopšteno je na sajtu Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju. (Pobjeda)

Portal Analitika