Svijet

Malezija traži pomoć u nalaženju delova nestalog aviona

Malezijski zvaničnici su zatražiće pomoć od teritorija blizu ostrva Reinion, gdje je pronađen dio koji bi mogao da pripada nestalom avionu MH370, u pronalaženju drugih d,elova olupine let,elice.
Malezija traži pomoć u nalaženju delova nestalog aviona
Portal AnalitikaIzvor

Generalni direktor malezijskog Civilnog vazduhoplovstva, Azharudin Abdul Rahman, rekao je da novi dio, koji je pronađen blizu tog francuskog ostrva u zapadnom dijelu Indijskog okeana, ne pripada nestalom avionu, već je riječ o, kako je rekao, običnim merdevinama, prenosi AP.

„Čitao sam po svim medijima da je riječ o dijelu vrata. Provjerio sam, međutim, sa Civilnim vazduhoplovstvom, i ljudima na terenu na Reinionu, i to su samo obične merdevine“, rekao je Rahman.

Malezijsko ministarstvo saobraćaja potvrdilo je da dio krila, pronađen u srijedu kod francuskog ostrva, pripada boingu 777, što su verifikovali francuski zvaničnici, zajedno sa predstavnicima kompanije Boing, američke Nacionalne uprave za bezbjednost saobraćaja i malezijskim timom.

Kancelarija tužioca u Parizu saopštila je da će stručnjaci vojnog instituta blizu Tuluza početi istragu u srijedu.

Istražni sudija sastaće se u ponedjeljak sa malezijskim zvaničnicima i predstavnicima Francuske agencije za bezbjednost u aviosaobraćaju.

Avion kompanije Malezija erlajnz, na letu MH370, sa 239 putnika i članova posade, nestao je 8. marta prošle godine, pošto je skrenuo sa kursa iz Kuala Lumpura prema Pekingu.

Portal Analitika