Društvo

Treći Etno bazar u Starom Baru

Treći Etno bazar u Starom Baru, koji je priredila Organizacija žena Bar sa temom “Drvo kao inspiracija”, privukao je upadljivo manje posjetilaca nego ranijih godina, iako su eksponati, po opštem mišljenju, bili najupečatljiviji do sada. Da li je razlog slaba reklama, smjena gostiju, činjenica da se sličan sadržaj mogao naći na korzou i nedavno tokom koncerta “YU grupe”, ili nešto četvrto, uglavnom - broj prisutnih tokom svih pet sati trajanja manifestacije nije prešao pet stotina, što je bilo prilično razočarenje.
Treći Etno bazar u Starom Baru
Portal AnalitikaIzvor

Radovi raznih vrsta, od nakita od polimerke gline, preko ručno rađenih haljina, predmeta od drveta i onih ukrašenih dekupaž tehnikom, nakita, sapuna sa etarskim uljima, proizvoda od masline, kućnih potrepština, čipke i filigranskih komada, bili su smješteni na tridesetak štandova duž centralne ulice unutar tvrđave, od Ulaza do zgrade Carinarvnice. Predstavile su se žene iz Bara, Budve, Cetinja, Ulcinja, Krajine...

  Specijalni gost manifestacije bila je Umjetnička radionica braće Slobodana i Zorana Koprivice iz Srbije, koji su proslavili svoju zemlju i gradić Lučane, radeći skulpture-čipke u orahovom drvetu. Njihovi radovi nalaze se u domovima poznatih državnika i umjetnika, a festival “Kustendorf” najistaknutijim gostima, čuvenim holivudskim zvijezdama i svjetski poznatim rediteljima dodjeljuje kao poklone skulpture braće Koprivica.

Na Etno bazaru predstavljena je zbirka poezije “Sebe radi” Dženete Kalamperović. Stihove je kazivao novinar Milan Vujović , a za muzički dio bila je zadužena muška klapas KUD "Jedinstvo".

Etno bazar u Starom gradu održan je pod pokroviteljstvom opštine Bar.

p1010696p1010633p1010657p1010658p1010659
Portal Analitika