Društvo

Opština Berane: Javni servis treba da promoviše prave društvene vrijednosti

Opština Berane obavještava javnost da je razlog neučestvovanja predstavnika lokalne uprave uživo u emisiji „Jutro iz gradova“ koja je danas emitovana iz Berana na javnom servisu RTCG, nekorektan odnos autora emisije koji su pokazali prema nama, saopšteno je Portalu Analitika iz Biroa za odnose s javnošću Opštine Berane.
Opština Berane: Javni servis treba da promoviše prave društvene vrijednosti
Portal AnalitikaIzvor

"Shodno dogovoru sa autorom i producentom emisije da predstavnici Opštine i lokalnih institucija uzmu učešće u ovom projektu, u vidu izjava o aktivnostima koje je lokalna uprava sprovela u proteklom periodu, dogovorena je saradnja na obostrano zadovoljstvo. Opština Berane je organizatorima emisije pružila svu potrebnu pomoć, obezbjedila smještaj za ekipu od četrdeset ljudi, kontakte sa gostima, kulturnim radnicima, poljoprivrednicima i preduzetnicima, a sve u namjeri da prikažemo naš grad u najboljem mogućem svjetlu. Ekipi emisije „Jutro iz gradova“ smo čak i obezbjedili strujni priključak direktno iz zgrade Opštine tokom prenosa. Međutim, autor je bez prethodnih konsultacija sa nama ili građanima Berana, svoje uredničko pravo iskoristio da u emisiju pozove goste čije bi povezivanje sa Opštinom Berane i Beranama uopšte, bacilo veliku sjenku na sliku Berana koju želimo da pošaljemo u svijet", ističe se u saopštenju,.

Opština Berane, dodaju, ne može da prihvati da joj ambasadori kulture budu osobe koje su u prethodnom periodu napravili nesagledivu štetu građanima Berana u kulturnom, ekonomskom i svakom drugom smislu.

"Bez ikakve želje da se miješamo novinarima u sadržaj koji kreiraju, sa žaljenjem konstatujemo da je autor zloupotrebio naše gostoprimstvo. Svjesni smo da je ovo bila prilika da svoje brojne rezultate predstavimo crnogorskoj javnosti. Ipak, naš stav kao institucije je da ne možemo da dozvolimo politički motivisana „kukavičja jaja“, koja bi javnost dovela o zabludu da promovišemo one ličnosti koji su svojim djelovanjem protiv Berana bukvalno zadužili grad u svakom, a nijednom pozitivnom smislu. Kao predstavnici državne institucije odgovorne prema svojim građanima, smatramo da je uloga javnog servisa da promoviše prave društvene vrijednosti, a ne osobe koje zbog svog djelovanja ne treba da budu uzor nikome iz Crne Gore. Izvinjavamo se još jednom crnogorskoj javnosti, ali pored brojnih aktivnosti koje sprovodimo, sigurno neće ostati uskraćeni za sve šta smo uradili i što ćemo tek uraditi za naše sugrađane. Našim aktivnostima ćemo promovisati isključivo prave vrijednosti, one zbog kojih su nas građani Berana i izabrali", naglašava se u saopštenju.

Portal Analitika