Društvo

Herceg Novi: "Čistoći" kazna zbog nečistoće

U lokalnoj vlasti u Herceg Novom, preko koordinacionih timova i javnih preduzeća nastoje da, u svakom momentu, reaguju ukoliko se pojavi bilo kakav problem koji ugrožava turističku sezonu. Da u tome ne štede ni sami sebe, tačnije sopstvena javna preduzeća koja ne obavljaju dobro svoj posao, potvrdio je v.d. predsjednika opštine, Dragan Janković, koji je naložio kaznu od 500 eura za gradsku "Čistoću" i njenog direktora 50 eura.
Herceg Novi: "Čistoći" kazna zbog nečistoće
Portal AnalitikaIzvor

"Prije 15 dana upozorio sam direktora "Čistoće" Borivoja Bonića da hitno sanira oštećene kamione koji odvoze smeće. Neki od njih zagađuju sve kuda prođu, otpadne i ustajale vode cure cijelim putem kuda kamioni prolaze. Na ovim vrućinama, još i nesnosan smrad za sve nas i naše goste nema nikakvog opravdanja i šteti svima, stvarajući ružnu sliku o nama kao domaćinima. Kako Bonić nije reagovao, dao sam nalog komunalnoj policiji da kazni preduzeće sa 500 eura, a odgvorno lice sa 50 eura", kaže predsjednik opštine Herceg Novi Dragan Janković.

On je kategoričan da ni ubuduće neće biti povlašćenih, ukoliko na bilo koji način ugrožavaju turističke tokove i životnu sredinu.

Komunalna policija kažnjavaće ako treba i druga javna preduzeća, jednako kao i privatne komapnije i pojedince, ukoliko ne poštuju propise o komunalnom redu i ne obavljaju svoj posao kako treba.

(Radio Jadran/RTCG)

Portal Analitika