Abiznis

Bivšim radnicima Brodogradilišta isplaćena jedna zarada, očekuje se nastavak remonta

Svi bivši radnici AD "Jadransko brodogradilište" Bijela primili su danas jednu neisplaćenu zaradu, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.
Bivšim radnicima Brodogradilišta isplaćena jedna zarada, očekuje se nastavak remonta
Portal AnalitikaIzvor

Isplata je uslijedila nakon sastanaka sa predstavnicima bivših radnika ove brodogradilišne luke, na kojima je ministar Ivan Brajović obećao adekvatnu reakciju resornog ministarstva u cilju zaštite interesa radnika, kao i da će uložiti dodatni napor da se situacija u Brodogradilištu u što kraćem roku stabilizuje.

- Podsjećanja radi, obećanje da će jedna zaostala zarada radnicima biti isplaćena u ovih par dana, ministar Brajović je dao prilikom neposrednog razgovora sa radnicima 29. jula u Bijeloj, kada je neformalno razgovarao sa njima i članovima njihovih porodica. Kako je ministar ispunio obećanje, za očekivati je i da će radnici nakon isplate pomenute zarade nastaviti sa remontom dokovanih brodova, kako su i najavljivali u prethodnom periodu. Takođe, održavanje obećanja od strane ministra Brajovića uliva radnicima Brodogradilišta povjerenje da će i ostale aktivnosti koje su precizirane s ministrom takođe biti na isti, korektan i pravovremen način realizovane - ističe se u pomenutom saopštenju. 

Portal Analitika