Kultura

CADMUS CINEPLEX: Duh evropskih kina u Budvi

Bioskop Cadmus Cineplex Mega Promet, novi budvanski centar kulture, situiran na savršenoj lokaciji u samom centru Budve. Posjeta bioskopu ovih dana približiće Vam atmosferu najvećih evropskih kina, jer su sale pune mlade publike koja svakodnevno uživa u više od 15 projekcija!
CADMUS CINEPLEX: Duh evropskih kina u Budvi
Portal AnalitikaIzvor

Često najveće iznenađenje za budvanske prilike pruža činjenica da je parking besplatan, a da se u bioskopu, što ga čini jedinstevnim u bivšoj Jugoslaviji, nalazi dječiji kreativni i kulturni centar!

Svojim repertoarom, ovaj moderan bioskop se vidno trudi da isprati sve aktuelne svjetske filmske hitove poput trenutno najpopularnijih filmova kao što su "Malci", "Nemoguća misija: otpadnička nacija", "Pikseli" i drugi, ali i da ponudi kvalitetan umjetnički filmski program koji ima svoju istorijsku i edukativnu težinu.

Ono što ovaj bioskop izdvaja od drugih je da svojom šarolikošću i raznovrsnošću filmskog programa, svake nedjelje donese nove filmove ljubiteljima sedme umjetnosti, kao i da je uvijek najmanje šest različitih filmova na repertoaru koji su tu da zadovolje svačiji ukus.

Na žalost, kod nas nema bioskopa čiji je program koncipiran tako da i slučajni prolaznik koji zaželi da odgleda neki od filmova, prethodno se neinformišući o repertoaru, može u svakom satu radnim danima od 15 časova, a vikendom od 11 časova pronaći nešto zanimljivo i po svom ukusu.

0108cadmusPoslije pauze od deset godina, u Budvi je ponovo aktuelna čuvena "Subota u 11" jer svake posljednje subote u mjesecu po promo cijeni Cadmus Cineplex Mega Promet ponovo vraća svojim sugrađanima nekadašnje izgubljene dobre navike i podstiče mlađu populaciju da stekne kulturu odlaska u bisokop.

Na sličan način, u predstojećim mjesecima, ovaj bioskop ima u planu da obogati svoj repertoar kultnim filmovima domaće kinematografije, pa čak i partizanskim filmovima što će ga izdići iznad svih ostalih sličnih ustanova. Pored navedenog, Budva će biti mjesto za gledanje autorskih filmova mladih reditelja iz regiona, kao i revije najgledanijih filmova 2015. godine koji su na domaćoj top listi najgledanijih filmova zabilježili rekordne rezultate još od davne 2004. godine. Ovakav pristup publici i sedmoj umjetnosti će, zasigurno, uticati na razvoj domaće kinematografske scene i doprinijeti u edukaciji omladine na jedan drugačiji način.

Ovaj multipleks je spoj najmodernije tehnologije i dizajna i tradicionalnog duha grada Budve. Preostaje da se dolaskom uvjerite u to zašto je Cadmus Cineplex Mega Promet drugačiji od ostalih.

Portal Analitika