Vaterpolo

PEROVIĆ: Protiv Kazahstanaca podižemo formu za Hrvate

Sa pobjedom, remijem i porazom crnogorski vaterpolisti završili su grupnu fazu takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Kazanju. Kreće eliminaciona runda, rival u osmini finala je Kazahstan, ekipa koja nije imala težak posao da u konkurenciji Južne Afrike i Argentine zauzme drugu poziciju. Naravno, od Mađarske su ubjedljivo poraženi 14:5.
PEROVIĆ: Protiv Kazahstanaca podižemo formu za Hrvate
Portal AnalitikaIzvor

''U ovoj drugoj sedmici forma bi trebalo da bude bolja. Iz svake utakmice podižemo formu, sada slijedi duel sa Kazahstanom. Imali smo prilike da igramo sa njima par puta, mislim da smo jača ekipa, i da se pitanje pobjednika ne dovodi u pitanje. Naravno, taj meč moramo maksimalno ozbiljno shvatiti, i da kroz njega još podignemo formu. Onda idemo na Hrvatsku, maltene cijeli šampionat stane u tu utakmicu. Sjutrašnji rival ima Pekovića koji je nekada bio reprezentativac Srbije i Crne Gore. Dobar je centar ali on ne može da nam pravi probleme. Imaju još par interesantnih centara. To je ruska škola vaterpola, dosta su statični, sve je na nama, samo je pitanje sa kolikom razlikom ćemo slaviti na kraju. Prilika da popravimo neke stvari koje su do sada šripale u igri. Što se tiče debitanata, ovo je veliko takmičenje za njih. Pod velikim su pritiskom, ali se nadam da će i oni dati svoj doprinos do utakmice četvrtfinala'', kazao je selektor Ranko Perović uoči popodnevnog treninga pred okršaj sa Kazahstancima.

Aleksandar Radović ističe da definitivno moraju bolje, da su favoriti u nedjelju u meču osmine finala, ali da i taj duel moraju maksimalno ozbiljno shvatiti.

''Mi smo sigurno željeli puno više. Protekla dva mjeseca napornog treninga smo radili kako bi dobili i Srbiju i Australiju. Ali, dešava se, ovo je sport... Nekad i izgubite, nekad je neko bolji od vas. Ne vidim ništa tragično u tom porazu od Srbije, a još manje u remiju sa Australijom, koja je i protiv Srbije pokazala da je odlična ekipa. Ovo nije loš rezultat pa da ne vjerujemo u sebe, i da mislimo da ne možemo do medalje. Definitivno moramo bolje, moramo bolje kao kolektiv. U nekim fazama meča igramo super, a onda pad... Moramo da zadržimo koncentraciju tokom cijele utakmice. Kako šampionat bude odmicao dolaziće sve teži i teži rivali. Protiv Kazahstana neće biti lako jer je to prva utakmica u kojoj nemamo popravnog. Te utakmice mogu da budu teške. Igrali smo sa njima u Budvi, tako da nema opuštanja'', istakao je Radović.

Ukoliko slavimo, rival u četvrtfinalu je selekcija Hrvatske koja je u grupi A bila bolja od Kanade 12:7, Brazila 10:9 i Kine 17:1.

''Puno smo pričali tokom grupne faze, da li Grčka ili Hrvatska. Po meni, obje ekipe su jake, dva različita stila igre. Ne mogu da kažem koji rival nam bolje leži, ne mogu da kažem koja je ekipa lakša. To je jedna utakmica, idemo maksimalno, da damo sve od sebe. Da nakon meča kažemo to je to, od ovoga ne može bolje, pa kako bude. U sportu je sve moguće, ali samo sa ovakvim pristupom možemo nešto napraviti u četvrtfinalu. Ako ne slavite protiv velikih protivnika ne možete ni uzeti medalju. Možda je bolje da u polufinalu imate jakog rivala, ali nije strašno nu u četvrtfinalu. Idemo dalje'', zaključio je Radović.

Utakmica sa Kazahstanom igra se u nedjelju od 17 sati i 50 minuta po crnogorskom vremenu.

OSMINA FINALA 02.08.2015:

12:30h Kanada - Italija

16:30h Brazil - SAD

17:50h Kazahstan - CRNA GORA

19:10h J. Afrika - Australija

ČETVRTFINALA 04.08: 2015:

16:30h Hrvatska - Kazahstan/CRNA GORA

17:50h Grčka – J. Afrika/Australija

19:10h Mađarska - Kanada/Italija

20:30h Srbija - Brazil/SAD

Portal Analitika