TV / Film

Poznati kečer i zvijezda filma "Oni žive" preminuo u snu

Rvačka legenda Rodi Pajper preminuo je od srčanog udara, kojeg je doživio u snu. Kako javlja TMZ, 61-godišnjak je preminuo u svom domu u Holivudu u noći s četvrtka na petak, a njegovo tijelo otkriveno je sljedećeg dana.
Poznati kečer i zvijezda filma "Oni žive" preminuo u snu
Portal AnalitikaIzvor

Rodi je smatran rvačkom ikonom, bio je jedna od najvećih zvijezda WWE-a u '80-ima, a 1985. godine je učestvovao u "WrestleManiji", u kojoj se borio protiv Hulka Hogana i Mr. T-ja.

"Tužan sam zbog ove vijesti. Rod je bio moj dobar prijatelj i klijent, te jedna od najdarežljivijih, najiskrenijih i najoriginalnijih osoba. Ovo je pravi gubitak za sve nas", rekao je Rodijev agent.

Prije devet godina dijagnostifikovan mu je Hodgkinov limfom, ali je u novembru prošle godine objavio je da je zdrav. Članovi njegove porodice, supruga Kiti i četvero djece, vjerovali su da je s njegovim zdravljem sve u redu.

0108theylive2

"Naša obitelj je pogođena iznenadnim odlaskom našeg oca i voljenog supruga Roderika Tombsa, odnosno Rodija Pajpera", rekao je član porodice za medije.

Prije deset godina našao se u WWE Hall of Fame, a posljednji put se borio 2008. godine, ali do prošle godine nastavio je da nastupa u raznim televizijskim emisijama.

Izvor: index.hr

Portal Analitika