Društvo

Ambasador Indije u posjeti Opštini Bar

Predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić danas je ugostio ambasadora Indije u Crnoj Gori Nj. E. Rajiva Misra, koji se po prvi put nalazi u zvaničnoj posjeti Baru. Na sastanku je razgovarano o inicijativi za otvaranje indijskog centra na teritoriji barske opštine, preciznije u Virpazaru, kao i o mogućnosti za uspostavljanje prijateljskih odnosa između Bara i jednog grada u Indiji.
Ambasador Indije u posjeti Opštini Bar
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Opštine je ambasadora upoznao sa osnovnim karatkteristikama Bara, njegovom istorijom, razvojnim potencijalima i strateškim pravcima razvoja.

- Naš grad je prepoznatljiv po svom multietničkom skladu i suživotu građana različitih vjera. Naučili smo da zajednički život i dobri međusobni odnosi mogu da vode napretku i smatram da je, zbog toga, Bar dobar primjer u čitavom regionu. Takođe, naš grad karakteriše bogato kulturno-istorijsko naslijeđe, kao i snažni saobraćajni, turistički i privredni potencijali. Zainteresovani smo da se postojeći odnosi između Crne Gore i Indije unaprijede i smatram da imamo dosta mogućnosti za uspostavljanje saradnje između Bara i jednog grada u Indiji, a možda će upravo i otvaranje indijskog centra biti početak te saradnje – naveo je dr Srzentić.

31bar2

Ambasador Indije se zahvalio predsjedniku barske lokalne uprave na srdačnom prijemu i istakao da će u narednom periodu predložiti jedan grad u Indiji koji bi bio adekvatan za uspostavljanje prijateljskih odnosa i saradnje sa Barom.

- Crna Gora ima izuzetnu istoriju i jako specifičnu ulogu u ovoj regiji, s'toga se slažem sa Vama da bi trebali da unaprijedimo i promovišemo saradnju između Crne Gore, tačnije Bara i gradova u Indiji. U narednom periodu Ambasada Indije u Crnoj Gori će organizovati dolazak indijske umjetničke trupe i nadam se da će nam barska lokalna uprava pružiti svu pomoć u organizovanju njihovog boravka na crnogorskom primorju – kazao je Misra. 

Portal Analitika