Vaterpolo

KLIKOVAC: Bio bih zadovoljan da plivači uđu u polufinale

Vaterpolisti Crne Gore danas su sa tribina ''Vaterpolo arene'' protiv selekcije Japana imali podršku naše plivačke ekspedicije, koja je juče doputovala u Kazanj gdje će debitovati na Svjetskom prvenstvu.
KLIKOVAC: Bio bih zadovoljan da plivači uđu u polufinale
Portal AnalitikaIzvor

Crnu Goru će predstavljati plivači Jovana Terzić, Boško Radulović i Maksim Inić, selektor Mladen Klikovac i trener Danijela Franeta. U sastavu ekipe je i Zoran Maslovar član stručnog savjeta VPSCG.

''Došli smo da učimo, došli smo da upoznamo ambijent. Prvi put crnogorski plivači su stekli uslove da budu ravnopravni što se tiče svih sportista. Oni su mladi, na njima je da postignu norme za Olimpijadu... U to se svi nadamo. Što se tiče Kazanja ja bih bio zadovoljan ako bi prošli u polufinale. Vidio sam startne liste, konkurencija je zaista jaka. Nadam se da će postići njihove najbolje rezultate. To bi za nas bila pobjeda. Mladi su, na Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore i Olimpijskom komitetu je da im stvorimo uslove, i samim tim oni će bolje plivati'', poručio je selektor Klikovac.

plivaci31-07-2

Maksim inić nastupaće u disciplinama 50 metara delfin i 50 metara kraul.

''Prvo Svjetsko prvenstvo za mene, i nadam se da će biti dobro. Sezona je dobra, i ovo je baš lijep finiš. Što se tiče prve trke sigurno da ću biti nervozan, ali očekujem da isplivam najbolje vrijeme. Od olimpijske norme sam trenutno daleko 40 stotinki, probaću da isplivam normu za Rio 7. avgusta'', kazao je Inić.

Jovana Terzić plivaće 50 i 100 metara kraul.

''Još jedno veliko iskustvo za mene nakon Bakua. Jedno veliko takmičenje, velika motivacija. Potrudiću se da popravim vrijeme, i da mi Kazanj ostane u najljepšem mogućem sjećanju. Odlični su uslovi za takmičare, bazeni su jako lijepi... Ono što je sigurno daću sve od sebe. Moje najbolje vrijeme je 58 sekundi, pokušaću da ga popravim'', naglasila je Jovana.

Naš treći plivač Boško Radulović 100 metara delfin i kraul. Kvalifiakcije počinju u nedjelju.

Portal Analitika