Politika

Nakon Kongresa SDP napustilo 478 članova

Na jučerašnjoj, drugoj po redu sjednici Glavnog Odbora VIII saziva Socijaldemokratske partije usvojeni su sljedeći zaključci:
Nakon Kongresa SDP napustilo 478 članova
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

1. Glavni odbor SDP obavezuje Predśednika partije da uputi zahtjev predśedniku 40. Vlade Crne Gore o popuni potpredśedničkog i ministarskih mjesta u Vladi, koji shodno koalicionom sporazumu između SDP i DPS, pripadaju Socijaldemokratskoj partiji.

2. Glavni odbor konstatuje da je dosljedna primjena koalicionog sporazuma SDP i DPS osnov legitimiteta Vlade i potvrda posvećenosti vladavini prava kao osnove evroatlantskih integracija.

3. Glavni odbor poziva i sve bivše članove koji su na funkcijama po prijedlogu SDP-a da vrate svoje mandate Partiji koja ih je delegirala.

Za novog generalnog sekretara Socijaldemokratske partije jednoglasno je izabran Ramo Bralić, bivši ambasador u Turskoj i jedan od osnivača SDP-a.

U Predsjedništvo su izabrani Abid Crnovršanin, generalni direktor Direktorata za upravne unutrašnje poslove i Bojan Zeković, savjetnik u klubu poslanika Socijaldemokratske partije, dok je na funkciju poslovnog direktora partije reizabran je Danilo Mirotić.

Glavni odbor je razmotrio situaciju o stanju članstva u periodu nakon Kongresa i konstatovao da je od 10.700 članova, nakon odlaska dijela funkcionera, partiju napustilo 478 članova, navodi se u saopštenju Medijskog pula Socijaldemokratske partije dostavljenom Portalu Analitika.

Portal Analitika