Politika

Predviđeno povećanje transparentnosti rada Operativnog tima

Operativni tim Partnerstva za otvorenu upravu usvojio je Poslovnik o radu, kojim je predviđeno povećanje transparentnosti rada Operativnog tima.
Predviđeno povećanje transparentnosti rada Operativnog tima
Portal AnalitikaIzvor

Novim Poslovnikom o radu Operativnog tima Partnerstva za otvorenu upravu predviđeno je, kako je saopšteno iz Vlade, da pojedine tačke dnevnog reda svake sjednice Operativnog tima budu otvorene za javnost, kao i da da otvoreno za javnost bude razmatranje i usvajanje kvartalnih izvještaja o sprovođenju mjera i aktivnosti Akcionog plana“.

„Takođe je Poslovnikom propisano objavljivanje zapisnika sa sjednica Operativnog tima i dijela komunikacije članova Operativnog tima elektronskom poštom koje pojedini član Operativnog tima, inicijator diskusije, bude smatrao interesantnom za objavljivanje“, saopšteno je nakon druge sjednice Operativnog tima.

Naredna sjednica Operativnog tima zakazana je za 31. avgust.

„Dio naredne sjednice će, u skladu sa danas usvojenim Poslovnikom o radu Operativnog tima Partnerstva za otvorenu upravu, biti otvoren za javnost o čemu će javnost biti pravovremeno informisana“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika