Protokol

Đukanović - Đentiloni: Skori prijem Crne Gore u NATO važan za stabilnost regiona

Skori prijem Crne Gore u NATO i dalja integracija u Evropsku uniju (EU) važni su za stabilnost regiona i interes zemalja Balkana i EU, ocijenjeno je tokom razgovora premiejra Mila Đukanovića i italijanskog ministra vanjskih poslova i međunarodne saradnje, Paola Đentilonija.
Đukanović - Đentiloni: Skori prijem Crne Gore u NATO važan za stabilnost regiona
Portal AnalitikaIzvor

Tokom razgovora je, kako je saopšteno iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću, poručeno da Italija snažno podržava Crnu Goru u ostvarivanju njenih strateških spoljnopolitičkih ciljeva.

„Đukanović i Đentiloni su poručili da je skori prijem Crne Gore u NATO i dalja integracija u EU važan korak za stabilnost regiona i interes zemalja Balkana i EU. Zajednički je ocijenjeno i da dvije države imaju izuzetno dobru i razuđenu saradnju, zasnovanu na razvojnim i integracionim prioritetima“, kaže se u saopštenju.

U tom kontekstu, dodaje se, razgovarano je i o daljoj perspektivi saradnje sa italijanskim partnerom A2A. „Obje države pažljivo se odnose prema ovom pitanju, uz obostrano očekivanje nastavka razgovora i najbolju vjeru u pozitivan ishod i rješenja, u skladu sa razvojnim potrebama Crne Gore“.

„U razgovoru je iskazan interes za produbljivanjem i proširivanjem saradnje koja je utemeljena na značajnim projektima koji se realizuju zajedničkom aktivnošću dviju država“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika