Politika

Predsjedništvo DPS-a: Svi kapaciteti za afirmaciju NATO-a

Konstitutivna sjednica Predsjedništva Demokratske partije socijalista Crne Gore, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, održana je danas, saopšteno je iz DPS-a.
Predsjedništvo DPS-a: Svi kapaciteti za afirmaciju NATO-a
Portal AnalitikaIzvor

- Prema odluci Glavnog odbora DPS od 21. jula 2015. godine, a na prijedlog predsjednika Đukanovića, članovi Predsjedništva DPS po funkciji su predsjednik Milo Đukanović, zamjenik predsjednika Duško Marković, politički direktor Tarzan Milošević, šef poslaničkog kluba Milutin Simović i predsjednik Političkog savjeta Svetozar Marović, a ostali izabrani članovi su Milan Roćen, Daliborka Pejović, Maja Ćatović, Marta Šćepanović, Slavoljub Stijepović, Mevludin Nuhodžić, Branimir Gvozdenović, Halil Duković, Petar Ivanović, Miodrag Bobo Radunović i Ilija Ašanin - navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo je, kako je saopšteno, na prvoj sjednici u novom sastavu razmatralo aktuelna društveno - politička pitanja u susret skoroj odluci o upućivanju poziva Crnoj Gori za članstvo u NATO i konstatovalo da je neophodno da se svi raspoloživi kapaciteti stave u fokus potrebe dodatne afirmacije NATO vrijednosti u Crnoj Gori, promocije stabilnosti, bezbjednosti i ekonomskog napretka koje NATO garantuje, te daljeg podizanja podrške javnosti za taj integracioni proces.

Predsjedništvo je takođe razmatralo i aktuelne teme koje su na dnevnom redu crnogorskog Parlameta.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva je dogovoreno da se tokom narednih sedmica nastavi konstituisanje ostalih partijskih organa, u skladu sa novim Statutom partije i odlukama sa proteklog VII Kongresa DPS.

Portal Analitika