Društvo

Goranka Vučinić na čelu Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije

Goranka Vučinić izabrana je danas za predsjednicu Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije.
Goranka Vučinić na čelu Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije
Portal AnalitikaIzvor

Vučinić se, kako se navodi, u ime Savjeta, zahvalila Skupštini Crne Gore na stvaranju prostornih i drugih uslova za početak rada Savjeta Agencije.

„Članovi Savjeta Agencije su utvrdili sadržaj Javnog konkursa za izbor direktora Agencije, i jednoglasno odlučili da se objavi 24. avgusta u štampanim medijima- Pobjeda, Dan, ND Vijesti i Dnevne novine, i na veb sajtu Skupštine Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Savjet je formirao i Radnu grupu u čijem su sastavu Vanja Ćalović i Bojan Obrenović, koji će, u saradnji sa ostalim članovima Savjeta, pripremiti predlog poslovnika o njegovom radu.

U saopštenju se navodi da su se članovi Savjeta usaglasili oko neophodnosti obezbjeđivanja budžetskih sredstava za rad Savjeta i direktora Agencije do 1. januara naredne godine i odlučili da se obrate Ministarstvu finansija.

Foto: skupstina.me Foto: skupstina.me

„Savjet Agencije se obratio glavnom pregovaraču Aleksandru Andriji Pejoviću sa zahtjevom za podršku eksperata koji imaju slična iskustva u radu Agencija u drugim državama, za izradu podzakonskih akata, i pomoć stručnjaka za informacioni sistem, nadzor i administrativnu istragu finansiranja političkih partija, sukoba interesa i nezakonitog bogaćenja javnih funkcionera, kao i eksperata sa iskustvom u radu sa zviždačima”, zaključuje se u saopštenju.

Članovi Savjeta, pored Vučinić, Čalović i Obranovića su Ristan Stijepović i Radule Žurić.

Članove Savjeta izabrao je parlament, na predlog Odbora za antikorupciju. Oni se biraju na četiri godine i mogu biti birani najviše dva puta.

(Mina, Foto: Portal RTCG)

Portal Analitika