Politika

MARTINOVIĆ: Od volje pojedinca zavisi cijeli sistem CG

U Crnoj Gori je očito moguće da od volje pojedinaca zavisi cijeli sistem države, a cijelo društvo je taoc njegove milosti ili nemolosti, što potvrđuje postojanje kontinuirane vlasti još od 1945. godine, gdje različito od smjene do smjene generacija sudbina Crne Gore uvijek biva u rukama neprikosnovenog vladara i par njemu bliskih pojedinaca, ocijenio je potpredsjednik Demokrata, Vladimir Martinović.
MARTINOVIĆ: Od volje pojedinca zavisi cijeli sistem CG
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Ako cijeli sistem zavisi od volje jednog pojedinca bolje je i da nemamo sistem, niti ustav i zakone, makar ćemo znati na čemu smo“, rekao je Martinović.

On je dodao kako je u Crnoj Gori, zbog nepoštovanja ustava i zakona, na sceni tiranija manjine nad većinom u pogledu poštovanja vladavine prava, jer, kako kaže, dobro je poznato koliki je  procenat onih koji mogu i kojima je omogućeno sve i koji ne moraju ništa, u odnosu na one koji su obespravljeni i poniženi.

"Kada nema sistema opštih normi već postoji mehanizam ispoljavanja pojedinačne  volje, obesmišljen je zakon, a zakon je po prirodi stvari iznad svake volje pojedinca i svakog a ne obrnuto, a ako je volja pojedinca makar jednog iznad zakon, onda to nije zakon već potpuna devastacija cijelog sistema, a naročito pravnog“, istakao je Martinović.

Dodaje da smo svjedoci svakodnevnog selektivnog primjenjivana zakona.

"Na svakom koraku se susrijećemo sa masom obespravljenih i poniženih građana koji vrlo često ne mogu ostvariti ni minimum svojih prava pogotovu ako se to kosi sa partikularnim interesima onih koji su u proteklom periodu  uradili sve da država Crna Gora osim teške ekonomske situacije naširoko bude prepoznata i kao pravno nepouzdana što se odražava na mnogim poljima i po mnogim pitanjima. Stoga Demokrate će se boriti, neprestano ponavljati i uspjeti u tome da zakon bude jedan i jednak za sve bez obzira kojoj partiji pripadali, funkciju obavljali ili kojem pojedincu bili bliski“, zaključio je Martinović.

Portal Analitika