NATO

ĐENTILONI: Crna Gora odgovoran partner evropskih integracija

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas ministra vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije Paola Đentilonija, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.
ĐENTILONI: Crna Gora odgovoran partner evropskih integracija
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Vujanović je istakao poštovanje za podršku Italije Crnoj Gori u našim evropskim i evroatlantskim integracijama. Posebno je naglasio važnost nastavku i intenziviranju podrške Italije Crnoj Gori za članstvo u NATO.

Predsjednik je konstatovao da je članstvo u NATO značajno za Crnu Goru, ali i da je veliki doprinos regionalnoj stabilnosti koja u kontinuitetu stvara obavezu očuvanja i unapređenja. Ocijenio je da bi članstvo Crne Gore u NATO bilo vrijedno i za NATO Alijansu, koja bi nastavljajući politiku proširenja pokazala Međunarodnoj zajednici da svoje integracione ciljeve ostvaruje u proširenoj državnoj porodici. Takođe je saopštio zadovoljstvo bilateralnim odnosima, ocjenjujući da postoji prostor za proširenje i nastavak inače veoma dobrih ekonomskih partnerstava.

Ministar vanjskih poslova i međunarodne saradnje Đentiloni je konstatovao da je Crna Gora odgovoran partner evropskih integracija i da je u NATO integracijama pokazala punu posvećenost članstvu.

Istakao je da će Italija i dalje snažno podržavati NATO integracije Crne Gore, smatrajući da je NATO savez najbolji model za borbu protiv terorizma i vjerskog ekstremizma, koji je problem ukupne međunarodne zajednice.

Ministar Đentiloni se saglasio da su bilateralni odnosi dvije države bliski i prijateljski i da je zajednički interes njihovo dalje unapređenje.

Portal Analitika