Društvo

Regionalni vodovod povećao isporuku za tri opštine

Iz rezervoara „Prijevor“, prvi put od 2010. godine, opštinama Budva,Tivat, Kotor i Herceg Novi isporučuje se voda u količini koja, u zavisnosti od trenutnih potreba i hidrauličkih uslova, odgovara stepenu iskorišćenosti kapaciteta od 100 odsto ovog dijela regionalnog sistema za vodosnabdijevanje - saopštio je ,,Regionalni vodovod“.
Regionalni vodovod povećao isporuku za tri opštine
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

To preduzeće u saopštenju navodi da im značajnu podršku pružaju Crnogorski elektroprenosni sistem i Elektroprivreda, koji zajedno sprovode sve aktivnosti, kako ne bi ugrozili redovno vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja.

- Ovo, takođe, predstavlja i potvrdu više nego odgovornog odnosa naših partnera, lokalnih vodovoda u Budvi, Tivtu, Kotoru i Herceg Novom, koji su sa rukovodstvima opština na ovaj način riješili najvažnije pitanje razvoja turističke privrede u ove četiri opštine, ali i prije svega, kao i omogućili kvalitetan život svojim građanima - kažu u „Regionalnom vodovodu“.

Iz tog preduzeća dodaju kako, uprkos dobrim rezultatima koje su ostvarili, nijesu zadovoljni stepenom iskorišćenosti kapaciteta za Bar i Ulcinj.

- On iznosi svega 30 do 36 odsto, uprkos činjenici da u pojedinim djelovima opštine Bar više od dvadeset dana nema vode i da, uprkos naporu koje je uložilo rukovodstvo opštine, lokalno vodovodno preduzeće ne želi da preuzme dodatne količine vode iz regionalnog sistema. To ističemo zato što gotovo svakog dana ovom JP pristižu brojni zahtjevi i telefonski pozivi građana, koji se raspituju o razlozima neadekvatnog vodosnabdijevanja i mogućnostima nalaženja rješenja ovih problema, posebno sa područja Sutomora ali i drugih naselja - navodi ,,Regionalni vodovod“ u saopštenju.

Oni naglašavaju kako su u mogućnosti da isporuče veće količine vode Baru, ali da to ne zavisi od ,,Regionalnog vodovoda“, već isključivo od menadžmenta vodovoda u tom gradu. 

Portal Analitika