Crna hronika

Vicković: Nisam na Radulovića krenuo sjekirom nego palicom

Nikšićanin Aleksandar Vicković, okrivljen za pokušaj ubistva sugrađanina Veljka Radulovića, tvrdio je pred tužiocem da u obračunu nije koristio sjekiru, kako se navodi u krivičnoj prijavi, već drvenu palicu, nezvanično saznaje Pobjeda.
Vicković: Nisam na Radulovića krenuo sjekirom nego palicom
Portal AnalitikaIzvor

Prema tvrdnjama tužilaštva, Vicković se sumnjiči da je u centru Budve naočigled brojnih prolaznika, poslije kraće prepirke i potjere sjekirom pokušao ubiti Radulovića nanijevši mu lakše tjelesne povrede. Sa druge strane, Vicković je ispričao da je Radulović došao do broda na kojem radi, inicirao sukob i opalio mu šamar. Povod za svađu koja je kasnije eskalirala krvavim obračunom, kako je Vicković naveo, bile su optužbe da je navodno maltretirao radnice zaposlene na štandu koji Radulović drži. Poslije dobijenog šamara osumnjičeni je, kako tvrdi, sa broda uzeo drvenu palicu i krenuo za Radulovićem, koji se već dao u bjekstvo.

Naveo je da je krenuo drugim putem prema štandu koji Radulović drži, jer je znao da će na kraju tamo doći. Radnice koje su se tamo zatekle otišle su u obližnji lokal poslije Vickovićevog upozorenja da bježe kako ih ne bi povrijedio. Kada je stigao Radulović, Vicković je kazao da mu je udario nekoliko šamara i krenuo ka brodu. Međutim, sukob se tu nije završio, već je došlo do obračuna u kojem je, kako navodi, Vicković među mnogobrojnim udarima primio udarac metalnom šipkom u glavu. Okršaj je prekinuo Vickovićev kolega sa broda koji je Raduloviću oteo šipku iz ruku. Ubrzo je došla policija koja je Vickovića povela do hitne pomoći gdje mu je ukazana medicinska pomoć. Vicković je kazao da mu je u obračunu povrijeđeno tjeme glave, prsti na obje šake i desna nadlaktica za šta je ponudio i medicinsku dokumentaciju.

Portal Analitika