Društvo

Bošković otvorio novi školski poligon u Petnjici

Ministar prosvjete mr Predrag Bošković otvorio je danas novi školski sportski poligon JU OŠ „Mahmut Adrović“ u Petnjici, saopšteno je iz PR službe Ministarstva prosvjete.
Bošković otvorio novi školski poligon u Petnjici
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Na svečanom otvaranju ministar Bošković je izrazio zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta i ukazao na značaj stvaranja dobrih uslova za školovanje djece u ovoj relativno novoj opštini, kako bi ona mogla da svoje talente i karijere ostvaruju upravo u svojoj sredini, čime bi se spriječilo iseljavanje iz petnjičkog kraja.

„On je istakao da Ministarstvo posvjete i SO Petnjica imju zajednički plan da do kraja iduće godine oforme srednju stručnu školu u Petnjici. Takođe, on je kazao da je u planu i osnivanje vrtića, podjećajući na važnost predškolskog obrazovanja koje je u sjevernim opštinama najslabije“, stoji u saopštenju.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik opštine Petnjica, Samir Agović, koji je pohvalio rad prosvjetnih radnika Petnjice kao i rezultate njihovih đaka. On je izrazio zahvalnost Ministarstvu prosvjete na onome što je do sada učinjeno u Petnjici i izrazio zadovoljstvo zbog buduće saradnje povodom otvaranja srednje stručne škole i vrtića.

Prilikom posjete Petnjici, ministar Bošković je osim JU OŠ „Mahmut Adrović“, obišao i JU OŠ „25. maj“ u Vrbici. 

Portal Analitika