Svijet

Grčka je i dalje omiljena destinacija bogatih turista

Grčka je i dalje omiljena destinacija bogatih turista i u njoj se nalazi 20 odsto ukupnog broja, pokazuju podaci kompanije Switchfly.
Grčka je i dalje omiljena destinacija bogatih turista
Portal AnalitikaIzvor

Prijestonica Grčke, Atina, poznata po Akropolju i Partenonu, kao i po masovnim protestima protiv novih mjera štednje, zauzela je četvrtu poziciju na listi 15 najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija bogatih posjetilaca, koju je sastavila kompanija Switchfly koja pruža usluge rezervisanja putovanja.

Atina je četvrta na listi poslje Seula, Dubaija i Milana, dok su se živopisna grčka ostrva Krit i Mikonos, takođe, našla na listi najpopularnijih turističkih mjesta za putnike koji lete prvom klasom i odsijedaju u hotelima sa pet zvjezdica, prenosi Bloomberg.

„Ekonomski, socijalni i politički događaji svake godine utiču na turističke trendove. Ove godine je primjetan porast putovanja u Grčku, jer je ekonomska kriza u toj zemlji aranžmane učinila dostupnijim“, rekao je izvršni direktor Switchfly-ja, Daniel Farrar.

Prosječan luksuzni odmor traje duže od sedam dana, pri čemu dužina boravka varira od 8,3 dana u Majamiju (na Floridi) do 13 dana u Seulu.
U Evropi je sedam od 15 najpopularnijih destinacija, u Aziji šest, Majami je jedina destinacija u Sjevernoj Americi, dok je u Južnoj Americi to Sao Paulo.

Vijest da će se sve veći broj bogatih turista zaputiti u Grčku jedna je od rijetkih svijetlih tačaka u uslovima tmurne situacije koja je zahvatila tu zemlju, i koja bi ove godine, prema prognozama, mogla registrovati pad ekonomije, što bi bio sedmi u posljednjih osam godina, ocjenjuje Bloomberg.
Mina business

Portal Analitika