Svijet

Više od 100 policajaca predalo se talibanima

Talibani su na sjeveru Avganistana zauzeli policijsku bazu pošto im se predalo više od 100 lokalnih policajaca, što predstavlja jedan od najtežih udaraca avganistanskim vlastima otkad su lane u decembru NATO snage napustile tu zemlju.
Više od 100 policajaca predalo se talibanima
Portal AnalitikaIzvor

"Više od 100 policajaca se u bazi tri dana borilo protiv talibana i imali su dovoljno oružja i municije da se bore još tri mjeseca. Međutim, oni su se posle pregovora sa talibanima predali, a oružje i oprema je predata pobunjenicima", rekao je upravnik policije Baba Džan.
Zamjenik guvernera provincije Badakšan, u kojoj se nalazi ta policijska baza, izjavio je da predaja baze predstavlja "čin velike izdaje, koji će avganistanske vlasti istražiti".
"Talibani su prvo zarobili policajce, da bi ih zatim pustili, pri čemu su neki otvoreno optužili njihovog komandanta da ih je izdao time što je sklopio dogovor sa talibanima", naveo je Džan, prenose agencije.
Portparol talibana Zabihulah Mudžahid je u saopštenju za stampu naveo da su "policajci pušteni na slobodu pod uslovom da se ponovo ne pridruže državnim snagama".

Portal Analitika