Podgorica

DAMAR: Većina građana zadovoljna radom gradonačelnika Stijepovića

Prema istraživanjima agencije ,,Damar“ za potrebe glavnog grada, na uzorku od 1.200 građana, većina njih (50 odsto) zadovoljna je dosadašnjim radom gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića, a 23 % je nezadovoljnih.
DAMAR: Većina građana zadovoljna radom gradonačelnika Stijepovića
Portal AnalitikaIzvor

U odnosu na april primjećuje se rast od tri odsto. Oni koji nijesu imali određeno mišljenje bilo je 27 procenata. Radom gradske vlasti koja je izabrana na lokalnim izborima maja 2014. godine zadovoljna je većina – 43,3 odsto, a njih 27,6 odsto je nezadovoljno, što je u odnosu na april 3,4 odsto povećanje. Na pitanje kojim gradskim projektima treba dati prioritet, skoro polovina građana glasala je za izgradnju stanova za socijalno ugrožene građane. Njih 30,3 odsto misli da je prioritetna izgradnja biciklističkih staza, a 21,3 procenta ispitanika smatra da prednost treba dati izgradnji novog uređaja za prečišćavanje otpadnih voda. Na listi prioriteta neophodnih projekata našla se i izgradnja garaža i parkirališta, dječjih vrtića, doma za stare, zatim izgradnja istočne tribine gradskog stadiona, gradskog pozorišta i natkrivanje plivačkih bazena. Izgradnju srednjoškolskog centra u Golubovcima prioritetnom smatraju 6,3 procenata građana, rekonstrukciju starog puta prema Danilovgradu i proširenje gradskog groblja Čepurci 4,7 odsto, a završetak zgrade Gradskog parlamenta 0,6 procenata građana.

Njih 4 odsto ne zna kojim projektima bi dali prioritet. Većina građana izrazila je zadovoljstvo rezultatima rada gradske uprave u oblasti izgradnje i rekonstrukcije ulica i lokalnih puteva, dok 32,8 odsto njih misli da bi trebalo posvetiti više pažnje. Neodlučno je bilo 15, 1 odsto ispitanika, a 2,2 procenata onih koji nijesu željeli da odgovore na to pitanje. Zadovoljni rasvjetom Gradska uprava riješila je pitanje vodosnabdijevanja u gotovo svim djelovima grada, čime je više od polovine građana zadovoljno. Sa potvrdnim odgovorom glasalo je čak 61,5 odsto ispitanika. Nezadovoljnih je bilo 24,6, neodlučnih 15,1 odsto, a bez odgovora njih 2,2%. Prema istraživanju, građani su najviše zadovoljni i sa rezultatima javne rasvjete (60,2%), odvozom smeća i održavanjem čistoće javnih površina (54,7% ), zatim održavanjem pijaca (51,4%), fontani i javnih česmi (42%), kao i pružanjem pogrebnih usluga ( 46,3%) i organizovanju gradskog i prigradskog prevoza (44,8%). Nezadovoljstvo parkingom Anketirani građani izrazili su nezadovoljstvo u rješavanju parking mjesta (51,3%), zatim otpadnim vodama (43,3 %) i izgradnjom kulturnih i sportskih objekata (42,4 odsto). Radom Komunalne policije bilo je gotovo jednako zadovoljnih i nezadovoljnih. Pozitivan odgovor imalo je 35,7 procenata građana, a negativan 36,2 odsto njih. (Pobjeda)

Portal Analitika