Crna hronika

UP: Oduzete puške, pištolji, revolver, municija

Crnogorska policija je danas i prethodnih dana u više gradova pronašla i oduzela pet komada vatrenog oružja – automatsku pušku, lovačku pušku, dva pištolja, revolver i municiju, i uhapsila tri osobe. Među uhapšenima je i bezbjednosno interesantno lice Marko Radoman (28) iz Bara.
UP: Oduzete puške, pištolji, revolver, municija
Portal AnalitikaIzvor

"Naime, službenici Centra bezbjednosti Bar su danas nešto poslije ponoći, postupajući po operativnim saznanjima, u blizini jednog lokala u Baru kontrolisali Marka Radomana (28) iz Bara, kod kojeg su, za pojasom, pronašli pištolj marke „M 57“ za koji ovo lice inače ne posjeduje oružni list",  navode iz Uprave policije.

O događaju je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Baru, a Radoman je uhapšen.

Radoman je inače bezbjednosno interesantno lice.

"On je, uz krivičnu prijavu, priveden ZODT u Baru, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oduzeti pištolj će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja", istakli su iz policije.

Službenici CB Pljevlja su, postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevljima, 22. jula pretresli kuće i pomoćni objekat Dragmila Klačara (54) iz Pljevalja, gdje su pronašli i oduzeli više komada oružja.

"Pronađena je lovačka puška marke „Zastava“ cal.12 mm sa tri patrona metaka sa oružnim listom čija je važnost istekla, automatska puška cal. 7,62 mm sa okvirom u kojem se nalazilo tri komada municije, kao i pet odgovarajućih okvira, dva tromblonska nastavka i 52 komada municije različitih kalibara i pištolj marke „Zastava TT“ cal. 7,62 mm sa okvirom u kojem se nalazilo četiri komada municije", stoji u saopštenju Uprave policije.

O događaju je upoznat ZODT u Pljevljima koji je naložio da mu se Klačar privede uz krivičnu prijavu u skraćenom postupku, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici CB Budva su istog dana, prilikom kontrole Miodraga Vujoševića (37) iz Podgorice, u jednom ugostiteljskom objektu u Budvi, oduzeli revolver marke „Smit & Wesson 38 special“, model 60, u kojem se nalazilo pet metaka, a za koji Vujošević nije imao oružni list.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija Vujošević je uhapšen i priveden ZODT u Kotoru. Protiv njega je, shodno nalogu tužioca, podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Portal Analitika