Košarka

EP: Ubjedljiv poraz juniora od Srbije

Juniorska reprezentacija pretrpjela je drugi poraz na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina koje se održava u grčkom Volosu – izabranici Boška Radovića poraženi su od Srbije 71:46 (24:12, 8:8, 17:18, 22:8). Naša reprezentacija bila je ravnopravan rival samo u uvodnih pet minuta, nakon čega je Srbija do kraja prve četvrtine stekla dvocifrenu prednost koju je sačuvala do kraja meča, nakon što ''crveni'' nijesu iskoristili priliku da se nakon ''minus pet'' (39:34, 27. minut) u potpunosti vrate u meč. Crna Gora preliminarnu rundu završila je na posljednjem mjestu u grupi B sa pobjedom i dva poraza, pa će u nastavku šampionata razigravati za plasman od 9. do 16. mjesta. Rivali u novoformiranoj grupi G biće posljednjeplasirani timovi iz ostale tri grupe - Ukrajina, Finska i Hrvatska. Prvi protivnik u ponedjeljak (13.30 sati) će biti selekcija Finske.
EP: Ubjedljiv poraz juniora od Srbije
Portal AnalitikaIzvor

Za razliku od duela protiv Njemačke koji su dobili zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena, izabranici Boška Radovića potpuno su podbacili u tom segmentu i pogodili samo tri šuta iz 20 pokušaja iza linije 6,75. Takođe, imali su i katastrofalan procenat šuta za dva poena (61 pokušaj i samo 18 pogadaka), a uz dominaciju koju je Srbija imala u skoku (51:29) i 32 poena postignuta iz kontre, ubjedljiv poraz bio je neminovan.

Jedini igrač sa dvocifrenim brojem poena u našoj reprezentaciji bio je Miloš Popović sa 11 poena (šut iz igre 13 - 3).

Srbiju su do pobjede predvodili Miloš Glišić sa ''dabl-dabl'' učinkom – 14 poena i 10 skokova iVojislav Stojanović, koji je pored 10 poena, imao i šest uhvaćenih lopti.

Naša reprezentacija dobro je otvorila meč i nakon trojke Rauta vodila 7:4 u 3. minutu. Posljednje izjednačenje na meču viđeno je u 6. minutu kada je Popović pogodio za 11:11. Do kraja prve dionice, Srbija je međutim, napravila seriju 13:1 i stekla 12 poena prednosti – 24:12, što je bio logičan epilog velikog broja promašenih šuteva naših igrača, koji u tim trenucima nijesu pogađali ni zicere.

Ništa se nije promijenilo ni na početku druge dionice, jer je Srbija postigla prvih šest poena i prekoMiladinovića stekla 18 poena viška (30:12) u 13. minutu. Bio je to kraj serije 19:1 koju je protivnik napravio u periodu od 6. do 13. minuta. Nakon trojke Glomazića, poena sa linije bacanja Popovića i četiri poenaBakića, ''crveni'' su smanjili zaostatak na deset poena (30:20) u 18. minutu, ali ne i da smanje razliku na jednocifren broj. Srbija je nakon prvog poluvremena vodila 32:20.

Najbolji period igre izabanika Boška Radovića viđen je u prvih šest i po minuta treće četvrtine – ''crveni'' su napravili seriju 14:2 i nakon poena Grkovića prišli na samo pet poena (39:34) u 27. minutu. Naši igrači promašili su i nekoliko zicera i slobodnih bacanja, čime su propustili priliku da se u potpunosti vrate u meč, što je ispostavilo se, bilo odlučujućuje za pitanje pobjednika. Selektor Srbije Slobodan Klipa bio je primoran da zatraži minut odmora, nakon kojeg su njegovi izabranici napravili seriju 10:2 i u posljednji period ušli sa dvocifrenom razlikom – 49:38.

Dileme oko pobjednika riješene su nakon uvodnih pet minuta posljednje dionice, tokom kojih naša reprezentacija nije postigla ni poen, pa je Srbija u 35. minutu povela 60:38. Najveću prednost protivnik je imao u 38. minutu kada je imao 25 poena viška – 67:42. 

Portal Analitika