Ostalo

VN MAĐARSKE: Hamiltonu pol pozicija

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je pol poziciju pred desetu trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1. Hamilton je do devete pol pozicije ove sezone, a 48. u karijeri, došao sjajnim krugom na stazi „Hungaroring“ u vremenu od 1:22.020 minuta.
VN MAĐARSKE: Hamiltonu pol pozicija
Portal AnalitikaIzvor

Britancu će se u prvom redu na startu trke, u neđelju u 14 časova, pridružiti timski kolega Niko Rozberg, dok će treće mjesto zauzeti vozač Ferarija Sebastijan Fetel.

Branilac titule je od početka trkačkog vikenda bio dominantan na „Hungaroringa“, a u tom stilu je nastavio i tokom kvalifikacija. Do pol pozicije je došao sa skoro šest desetinki prednosti u odnosu na Rozberga, koji je napravio grešku u samom finišu i tako ostao bez šanse da izazove timskog kolegu. Fetel je bio jednu i po desetinku iza sunarodnika. 

Bolji od ostalih u kvalifikacijama bio je prošlogodišnji pobjednik trke u Mađarskoj Danijel Rikardo, ispred Kimija Raikonena u Ferariju, vozača Vilijamsa Valterija Botasa i Danila Kvjata u bolidu Red Bula. Prvu desetoricu kompletirali su Felipe Masa u drugom Vilijamsu, vozač Toro Rosa Maks Ferstapen i Roman Grožan u Lotusu. 

Portal Analitika