Ostalo

VIDEO: Težak udes Pereza na ''Hungaroringu''

Vozač Fors Indije Serhio Peres imao je težak udes tokom prvog treninga pred Veliku nagradu Mađarske, ali je srećom iz njega izašao nepovrijeđen.
VIDEO: Težak udes Pereza na ''Hungaroringu''
Portal AnalitikaIzvor

Meksikanac je izašao iz krivine 11, kada je izgubio kontrolu nad zadnjim dijelom bolida, do čega je došlo najvjerovatnije zbog kvara suspenzije.

Peres se okrenuo na stazi, potom je prednjim dijelom udario u zaštitnu ogradu, sam udar ga je vratio na stazu, ali pošto se jedan točak podvio pod bolid, poletio je, okrenuo se za 180 stepeni, prije nego što se zaustavio naglavačke. 

Srećom, vozač Fors Indije je brzo uspio da izađe iz bolida, potom je odveden u medicinski centar i već poslije deset minuta se vratio u boks svog tima.

Najbolje vrijeme na prijepodnevnom treningu na stazi „Hungaroring“ odvozao je vozač Mercedesa Luis Hamilton, a pratio ga je timski kolega Niko Rozberg, sa desetinkom zaostatka. Treće vrijeme imao je Kimi Raikonen u Ferariju, sa za skoro sedam desetinki lošijim vremenom od Hamiltonovog. 

Drugi trening u Budimpešti vozi se od 14 časova, dok je treći na programu u subotu od 11. Kvalifikacije su na programu tri sata kasnije, a trka za Veliku nagradu Mađarske startuje u neđelju u 14 časova.

Portal Analitika