Abiznis

Demokrate: Bar može postati "crnogorska Grčka"

Postoji ogromna disproporcija između duga i potencijala Bara i bez puno filozofije možemo zaključiti da taj grad uskoro može postati "crnogorska Grčka“ kako metaforički tako i u stvarnosti, ocijenili su u Demokratskoj Crnoj Gori.
Demokrate: Bar može postati "crnogorska Grčka"
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Pomoćnik Direktora Demokratske Crne Gore Momčilo Leković podsjetio je da je, prema podacima Ministarstva finansija, dug Opštine Bar zaključno sa martom iznosio 11.34 milona eura.

“Bivša vladajuća struktura činila je sve ono što može činiti jedna loša i koruptivna vlast. Zaduživala, prodavala i trošila, ostavljajući iza sebe samo dugove. Ostavljajući propala preduzeća, propale turističke sezone, kriminal i korupciju po dobro ustaljenoj matrici. Međutim, odlaskom te vladajuće garniture došla je nova koja očigledno do sada nije pokazala da je kadra da se uhvati u koštac sa pomenutim "ostatkom“ svojih partijskih kolega što potvrđuje i dosadašnje poslovanje i nerješavanje niti jednog problema”, kazao je Leković.

On je istakao da se građani Bara i zaposleni u tom gradu nalaze na ivici egzistencije.

“Dugogodišnji radnici propale fabrike "Primorka“, zaposleni u zdravstvu i prosvetari koji već godinama čekaju svoje legitimno pravo na stan, prevareni socijalni slučajevi koji su ostali bez krova nad glavom u zgradama solidarnosti, radnici u javnim ustanovama koji mjesecima ne primaju plate”, dodao je Leković.

On je prenio podršku Demokrata svim građanima Bara koji su, kako je rekao, direktne žrtve propalih privatizacija i nebrige vladajućih struktura.

Demokrate podržavaju pravo građana na protest jer, kako navode u toj partiji, svi traže samo što su napornim radom zaradili.

Demokrate apeluju na barsku vlast i opoziciju da prevaziđu međusobna prepucavanja i prebacivanja odgovornosti, da se riješe demagogije i politikanstva i da počnu sa djelovanjem i konkretnim rješenjima.

“Jer jedino složno, uz kulturnu razmjenu mišljenja u skupštinskim salama oni lično mogu doprinjeti razrješenju problema u koje je zapao grad pod Rumijom. Sigurnim investicijama i oživljavanjem privrede, razvojem i unapređenjem turističkog potencijala, oporezivanjem svakog pojedinca pa i onih bliskih vlasti i naplatom poreza od istih, smanjenjem stope kriminala, korupcije i nepotizma i stavljanjem ličnog interesa po strani, postignućemo značajno poboljšanje i izbjegnuti pogubni  scenario koji prijeti nekadašnjem biseru crnogorskog primorja a koji je izrežirala kako bivša tako dijelom i sadašnja vladajuća struktura”, poručio je Leković.

Portal Analitika