Podgorica

Predstavnici MZ Barutana sa Stijepovićem: Vodovod od velikog značaja

Novoizabrani predsjednik Mjesne zajednice Barutana Milenko Vukčević, i predstavnici Veselin Vukčević i Miroslav Vukčević, sastali su se sa gradonačelnikom Podgorice Slavoljubom Stijepovićem.
Predstavnici MZ Barutana sa Stijepovićem: Vodovod od velikog značaja
Portal AnalitikaIzvor

Sastanak je, kako je saopšteno iz MZ Barutana, upriličen kako bi predstavnici Mjesne zajednice upoznali Gradonačelnika i saradnike sa problemima sa kojima se suočavaju, ali i sa zajedničkim namjerama i planovima žitelja mjesnih zajednica Barutana i Gradac za koje smo dobili obećanje da ćemo, kao i do sad imati punu podršku od strane gradske uprave.
- Razmatrajući zajednički aktuelne probleme i modalitete njihovog prevazilaženja, saglasili smo se da je nemjerljiv značaj stavljanja u funkciju “Vodovoda – Lješanska nahija” i njegovog ustupanja na upravljanje, održavanje i dalji razvoj mreže  gradskom preduzeću Vodovod i kanalizacija Podgorice D.O.O. Na ovaj način, bićemo korak bliže trajnom rješavanju dugogodišnjeg problema ovog područja sa vodosnabdijevanjem – navodi se u saopštenju.

Takođe, Gradonačelnik je podržao istražne radove na otkrivanju podzemnog izvorišta Kaluđerovo oko u priobalnom dijelu Skadarskog jezera, na području ove Mjesne zajednice.

- Ukoliko se  potvrde predpostavljene količine podzemnih dotoka, ovo izvorište bi poslužilo kao vodovodni zahvat iz koga bi se Lješanska nahija snadbijevala vodom – stoji u saopštenju.
Gradonačelnik Stijepović  je, kako je saopšteno, pozdravio i podstakao napore Elektroprivrede Crne Gore da žitelji naših mjesnih zajednica dobiju stabilno napajanje električnom energijom izgradnjom posebnih uređaja na postojećoj mreži i potpunu rekonstrukciju trafo-stanice Barutana 35/10 kV, sa koje se napajaju sva sela ovog područja.

- Uz spremnost da se posveti puna pažnja navedenom pitanju, on je izrazio želju i realnu nadu da ćemo nakon završetka najavljenih radova na elektromreži, već od septembra ove godine imati snadbijevanje  električnom energijom bez učestalih prekida, karakterističnih za stari prenosni sistem i dobiti struju adekvatnog kvaliteta – navodi se u saopštenju.

Portal Analitika