Fudbal

UEFA: Hrvatskoj oduzet bod, dva meča bez publike

Fudbalska reprezentacija Hrvatske kažnjena je oduzimanjem boda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, dok će dvije utakmice kao domaćin igrati bez prisustva publike, saopštila je danas Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA).
UEFA: Hrvatskoj oduzet bod, dva meča bez publike
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da je Hrvatski nogometni savez kažnjen i novčano, sa 100 hiljada EUR. UEFA je kaznila Hrvatsku zbog incidenta 12. juna u Splitu, kada je na travnjaku stadiona Poljud, uoči kvalifikacione utakmice sa Italijom, utisnut ogroman kukasti krst.

UEFA je naložila da Hrvatska ostale utakmice u kvalifikacijama ne može igrati na splitskom Poljudu. HNS navodi da u saopštenju Disciplinske komisije UEFA stoji da je kazna izrečena zbog "rasističkog ponašanja" i da je dobio najtežu kaznu od svog osnivanja.

Hrvatska je zbog izgreda huligana na utakmici sa Italijom u Milanu, u novembru prošle godine, kažnjena zatvaranjem jedne tribine i sa 80 hiljada EUR, a zbog rasističkog ponašanja navijača protiv Norveške igranjem pred praznim stadionom i sa 55 hiljada EUR.

Hrvatska, nakon oduzimanja, ima 13 bodova, jedan više od drugoplasirane Italije i tri od trećeplasirane Norveške.

Portal Analitika