Kultura

Punoljetstvo Motovun Film Festivala: Radi što hoćeš, gledaj što hoćeš

Ovogodišnje 18. izdanje Motovun Film Festivala biće otvoreno 25. jula u 21 sat u Kinu Trg projekcijom filma "Najnoviji zavjet" belgijskog redatelja Jakoa von Dormela.
Punoljetstvo Motovun Film Festivala: Radi što hoćeš, gledaj što hoćeš
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o komičnoj fantaziji u kojoj se tvrdi da je Bog stvarna osoba, pritom i sebična kukavica koji živi u Briselu sa svojom porodicom koju nemilice tlači.

Ovaj film izvrstan je uvod u sve ono što nudi ovogodišnje, punoljetno izdanje Motovun Film Festivala pod geslom "Radi što hoćeš, gledaj što hoćeš".

U pet festivalskih dana, na tom istarskom brdu prikazivaće se više od 100 filmova svih žanrova iz cijelog svijeta. Glavni program donosi 22 filma, od čega je 13 u konkurenciji za glavne nagrade, Propeler Motovuna.

Bogat izbor pratećih programa ove godine uključuje Bože, pomozi! - filmove o vjerskim ekstremizmima svih boja i oblika, koji predvodi dokumentarni hit Aleksa Gibnija o vjeri bogatih i slavnih: "Pročišćenje: scijentologija i tamnica vjere", te program Brutalni Francuzi - radovi predstavnika novog francuskog ekstremizma, koje festival prikazuje u saradnji s Festivalom Francuske u Hrvatskoj "Rendez-vous". Tu je i 20 godina Dogme - pregled najboljih filmova nastalih u okviru kultnog danskog pokreta, zatim program Motovun kult koji donosi slavne filmove prikazane na prethodnim izdanjima festivala, a među kojima su "Trči Lola, trči" i "Neka uđe onaj pravi", a program TV 2.0 - Vrijeme velikih serija uz projekcije pilota najvećih svjetskih TV serija ("Most", "Borgen", "Ulica Džeka Trbosjeka") te razgovore s producentima i glumcima koji otkrivaju tajnu svog uspjeha.

Prvog dana festivala, 25. jula biće otvorena i izložba fotografija francuskih filmskih diva Kejt Beri "Actrices / Glumice" u galeriji Hotela "Kaštel", a posjetioce te večeri u 1:30 nakon ponoći očekuje divlja zabava uz Repetitor. Ostalih dana na Terasi iza hotela nastupaju ABOP, Kjartan Sveinson, The Joke i trubači Džambo Agušev. Luda motovunska proslava punoljetstva uključuje Noć motovunskih vjenčanja u utorak, 28. jula, kad će sve željne vezivanja vjenčati - Elvis lično, a slijede i brojna druga iznenađenja.

Izvor: T portal

Portal Analitika