Crna hronika

Policija u Kotoru i Beranama oduzela oko 105 grama heroina, zamotuljak hašiša i novac

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja Uprave policije MUP-a – Grupe za suzbijanje droge Herceg Novi, Kotor i Tivat, kao i Grupe za suzbijanje droge Berane, Bijelo Polje i Pljevlja u sadejstvu sa službenicima CB Berane, su lišili slobode dva lica - M.M. (35) iz Kotora i S.V. (34) iz Bijelog Polja, zbog osnova sumnje da su počinila krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Policija u Kotoru i Beranama oduzela oko 105 grama heroina, zamotuljak hašiša i novac
Portal AnalitikaIzvor

Službenici ovog Odsjeka su u naselju Škaljari u Kotoru juče izvršili pregled lica M.M. kod kojeg su pronašli i oduzeli jednu plastičnu kutijicu sa 12 ručno pravljenih aluminijskih paketića sadržaja praškaste materije svijetlo braon boje, za koji se sumnja da je opojna droga heroin, kao i novac u iznosu od 380 eura.

-Naime, na osnovu izdate naredbe sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, policijski službenici su  izvršili pretres stana i drugih prostorija koje je M.M. koristio i tom prilikom pronašli pvc kesu sa 95 ručno pravljenih paketića sa praškastom materijom za koju se sumnja da je heroin, 5 pvc kesa sa istim sadržajem, jedan papirni zamotuljak u kojem su se nalazili kamenčići tamno braon boje za koje se sumnja da je opojna droga hašiš, kao i jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje, navodi se u saopštenju.

Postoji sumnja da je M.M. namjeravao da drogu stavi u tzv. uličnu prodaju, čemu u prilog govori količina koja je pretresom stana pronađena, kao i predmeti koji su služili za precizno mjerenje.

Osumnjičeni M.M. je, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, lišen slobode i uz krivičnu prijavu predat zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici na dalju nadležnost.

Policijski službenici Grupe za suzbijanje droge Berane, Bijelo Polje i Pljevlja su takođe juče kontrolisali PMV marke „Audi“, bjelopoljskih registarskih oznaka, u kojem se nalazila S.V. (34) iz Bijelog Polja, kao  i još dva lica.

Pregledom lica i vozila kod S.V. je pronađen i zaplijenjen ručno pravljeni zamotuljak u kojem se nalazila praškasta materija svijetlo braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, težine oko 5 grama, koji je, sumnja se, bio namijenjen tzv. uličnoj prodaji na teritoriji Opštine Bijelo Polje.

-O događaju je obaviješten ZVDT u Bijelom Polju koji je naložio da mu se S.V. privede uz krivičnu prijavu na dalju nadležnost, zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok će od druga dva lica biti uzeti zapisnici o obavještenju prikupljenom od građanina. Zaplijenjena droga koja je izuzeta sa lica mjesta poslata je u Forenzički centar na vještačenje, zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika