NATO

Mađarska, Poljska i Rumunija podržavaju CG na putu ka NATO

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas Petera Sijarta, ministra vanjskih poslova i trgovine Republike Mađarske, Gžegoža Shetine, ministra vanjskih poslova Republike Poljske i Bogdana Aureskua, ministra vanjskih poslova Rumunije.
Mađarska, Poljska i Rumunija podržavaju CG na putu ka NATO
Portal AnalitikaIzvor

Vujanović je iskazao očekivanje da će Mađarska, Poljska i Rumunija nastaviti i intenzivirati podršku Crne Gore za njeno članstvo u NATO. Saopštio je uvjerenje da je to značajno za Crnu Goru u bezbjednosnom, ekonomskom i političkom smislu. Da je to vrijednost za region i učvršćivanje njegove stabilnosti, ali i za NATO, koji bi pozivom Crnoj Gori potvrdio svoju odlučnost za dalje proširenje.

Predsjednik je konstatovao punu posvećenost članstvu u NATO svih državnih organa i svih subjekata društva i da intenziviraju svoje aktivnosti na povećanju podrške javnosti članstvu u NATO.

Ministri vanjskih poslova Mađarske, Poljske i Rumunije su konstatovali da kroz intenzivirani i fokusirani dijalog sa NATO Crna Gora pokazuje da je pouzdan partner pristupnog procesa. Naglasili su da će oni snažno i istrajno promovisati državnu politiku njihovih zemalja da Crna Gora dobije do kraja godine poziv za članstvo u NATO. Istakli su i spremnost da će svojim najboljim iskustvima podržati Crnu Goru u tom pravcu.

 

Portal Analitika