Društvo

Grantovi za institucionalno unapređenje ustanova visokog obrazovanja

Ministarstvo prosvjete u okviru Projekat „Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost” - INVO, koji se finansira kreditom Svjetske banke raspisuje poziv za dostavljanje prijedloga projekata za grantove za institucionalno unaprjeđenje crnogorskih visoko obrazovnih ustanova, koje svoje prijedloge mogu dostavljati do 30. oktobra 2015. godine.
Grantovi za institucionalno unapređenje ustanova visokog obrazovanja
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Dodjelom grantova crnogorskim akeditovanim i licenciranim ustanovama visokog obrazovanja se želi omogućiti jačanje administrativnih i operativnih kapaciteta, sa posebnim fokusom na organizacioni razvoj i jačanje upravljačkih struktura, jačanje obrazovnih i nastavnih usluga i razvoj kapaciteta za usluge drugim zainteresovanim stranama, kao i unapređenje obrazovne infrastrukture kako bi se omogućila kvalitetnija nastava i učenje.

Projekti se mogu podnijeti u okviru prioritetnih oblasti: reforma, razvoj i unapređenje procesa nastave i učenja; unapređenje upravljanja kvalitetom procesa nastave i učenja; organizacioni razvoj i jačanje upravljačkih struktura ustanova visokog obrazovanja; unapređenje sastava i ojačano funkcionisanje organa upravljanja i rukovodećih struktura ustanova visokog obrazovanja; razvoj ljudskih resursa (obrazovnih i ne-obrazovnih kapaciteta) u ustanovama visokog obrazovanja; poboljšanje interne i eksterne komunikacije ustanova visokog obrazovanja; i poboljšanje obrazovne infrastrukture u ustanovama visokog obrazovanja.

Predviđeno trajanje odobrenih projekata je do dvanaest mjeseci, a traženi iznos granta mora biti između 10.000,00 i 50.000,00 eura.

Smjernice za aplikante i svi neophodni detalji se nalaze u prilogu (zahtjevi, procedure, formulari za prijavu itd.) i dostupni su na internet stranici Ministarstva prosvjete www.mps.gov.me i internet stranici INVO projekta www.heric.me.

Kontakt osoba za dodatne informacije je Vladan Perazić, službenik za grantove u timu za upravljanje INVO projektom, tel: +382 20 23 45 77, fax: +382 20 22 15 77 i  e-mail: vladan.perazic@mna.gov.me.

Portal Analitika