Politika

Socijaldemokrate formirale inicijativni odbor za PG, Lazović predsjednik

Socijademokrate Crne Gore su sinoc formirale inicijativni odbor za Podgoricu, za čijeg predsjednika je jednoglasno izabran prof. dr Vujica Lazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore i doskorašnji predsjednik odbora SDP-a Glavnog grada, koji je je nedavno napustio tu partiju, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika. Forimiranju inicijativnog odbora Glavnog grada je prisustvovao Ivan Brajović.
Socijaldemokrate formirale inicijativni odbor za PG, Lazović predsjednik
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Odbor je sastavljen dominantno od bivših članova SDP-a, ali i od drugih uglednih građana Podgorice, koji do sada nijesu bili politički angažovani, a koji će u partiji koja će narednih dana biti formirana sprovoditi politiku koja će biti zasnovana na temeljnim principima državotvorne, građanske, multietničke i evroatlantske Crne Gore.

Konstitutivnom sastanku inicijativnog odbora je prisustvovalo 250 delegata, koji su izabrali 81 člana inicijativnog odbora, koji će sprovoditi sve neophodne aktivnosti usmjerene u pravcu formiranja Odbora Glavnog grada i pripreme za prvi Kongres partije. Članovi inicijativnog odbora su između ostalih: Prof. dr Vujica Lazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore, dr Đorđe Suhih, predsjednik Skupstine Glavnog grada, mr Damir Šehović, poslanik u Skupštini Crne Gore, Milivoje Miro Raičević, advokat, mr Boris Mugoša, zamjenik Gradonačelnika Podgorice, Goran Petrović, glavni administrator Glavnog grada, Marko Rakočević, sekretar sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, Kenan Hrapović, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, Milovan Đuričković, direktor Aerodroma Crne Gore, Nusret Canović, direktor Parking servisa d.o.o., Ervin Adrović, predsjednik Odbora direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, Nebojša Obradović, direktor Direkcije za željeznice, Nebojša Burzanović, direktor Biblioteke Glavnog grada, Snežana Burzan, direktorica KIC-a Budo Tomović, Jovan Đurišić, Zoran Rakočević, Marija Blagojević, Ivana Raščanin, Milena Purlija, i drugi.

Na Odboru je jednoglasno podržao sve dosadašnje aktivnosti Koordinacionog odbora na čelu sa Ivanom Brajovićem, kao i opredjeljenje partije da samo sa onima koji prihvataju državotvorne vrijednosti i koji su do kraja posvećenu Crnoj Gori i njenim vitalnim nacionalnim interesima, radi za opšte dobro svih građana Crne Gore, a posebno Glavnog grada, kaže se na kraju saopštenja.

Portal Analitika