NATO

LUKŠIĆ: Amfilohijeva izjava miješenje u državne poslove bez presedana

Komentarišući izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, da je „NATO glavni kuvar pokolja i nasljednik nacifašizma“, ministar vanjskih poslova Igor Lukšić je kazao da je to miješenje u državne poslove bez presedana.
LUKŠIĆ: Amfilohijeva izjava miješenje u državne poslove bez presedana
Portal AnalitikaIzvor

- To je miješanje bez presedana i do sad najneprilkladnija izjava kojom pokušava da se zloupotrijebi autoritet crkve plasiranjem manipulacija i neistina. Time (Amfilohije) kompromituje crnogorsku državnu politiku. Svi imamo pravo na intiman stav, ali ne da osporavamo državnu politiku koja ima podršku crnogorske javnosti. Svako ko zloupotrebljava svoju poziciju, ne samo da ne doprinosi dijalogu, već ga truje“, poručio je Lukšić.

Lukšić se danas sastao u Baru sa kolegama iz Rumunije, Hrvatske, Mađarske i Poljske - Bogdanom Aureskuom, Vesnom Pusić, Peterom Sijartom i Gžegožom Shetinom. Ministri vanjskih poslova su učestvovali na panelu „NATO politika otvorenih vrata - slučaj Crne Gore“. Lukšić je istako da Crna Gora pristupanjem NATO-u postaje članica saveza u kojem je ravnopravan član i u kojem ništa ne može da joj bude nametnuto.

“Ta tema se plasira po principu afera ili polu afera, budalastih afera i fabrikacija koje su dio kamapnje koja ima za cilj da zbuni crnogorsku javnost. Vjerujem da će građani Crne Gore donijeti jednu racionalnu odluku – rekao je Lukšić.

On je takođe poručio da u našoj zemlji neće biti NATO baza i da Crnoj Gori ne može da bude nametnuto ništa mimo njene volje, pa ni izgradnja vojnih baza.

B.K.

Portal Analitika