Politika

DEMOKRATE: Nikšić odabran za kongres mladih zbog znanja i entuzijazma

Demokrate su održale sastanak Radne grupe Glavnog odbora za pripremu Kongresa Mladih Demokrata sa članovima rukovodstva, na kojoj je raspravljano o Kongresu Mladih Demokrata Demokratske Crne Gore koji će biti održan u Nikšiću, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.
DEMOKRATE: Nikšić odabran za kongres mladih zbog znanja i entuzijazma
Portal AnalitikaIzvor

Oni ističu da je Nikšić izabran zbog velikog broja mladih članova koji  su puni znanja, entuzijazma i spremni da se bore za bolje sjutra.

- Drugo, ono što je i samim Programom utvrđeno, a to je decentralizacija vlasti kroz jačanje lokalnih samouprava kako bi se dekocentrisala politička moć i obezbijedila efikasna i efektivna lokalna samopurava. Treće, ima li boljeg mjesta za održavanje Kongresa Mladih Demokrata od grada u znaku kreativnih, originalnih omladinskih manifestacija, grada u znaku alternativne muzike, gradu slikara, pjesnika, i drugih stvaralaca, gradu u znaku obrazovanja koje se stiče na čuvenom nikšićkom Filozofskom fakultetu - navodi se u saopštenju.

Na osnovu odluke Glavnog odbora formirana je Radna grupa koja treba da izabere delegate Mladih demokrata koje će lokalni oblici organizovanja u Demokratskoj Crnoj Gori u unutarpartijskom postupku predložiti.

Na Kongesu Mladih Demokrata biće izabran Predsjednik i drugi organi utvrđeni Statutom Demokrata, a takođe će se i usvojiti akti kojima će se utvrditi rad i ciljevi djelovanja tih organa.

- Mladi su, sami po sebi, ona pokretačka snaga našeg društva koja zalaže svu svoju mladalačku energiju kako bi podstakli korjenite promjene stvarnosti koja nije ni lijepa, a ni plemenita, a koja zahtjevom za svojom apsolutnošću ometa nastupanje pravednije, plemenitije stvarnosti. Prihvatajući odgovornost koja im pripada u tom procesu,mlada generacija će se uvijek neprestano boriti za šansu da slobodno kreira svoju budućnost. A za generaciju budućnosti borba za bolje društvo, bolju državu uvijek je put u drugo i više. I to je uvijek put koji treba da bude popločan novim idejama, znanjem, energijom kako bi mladost pokazala svoju snagu i vrijednost - poručile su Demokrate.

Portal Analitika